Jakten på ett lagerblad

Written by Anna Schn. Posted in Anna Schön

Ojoj, idag blev det ett sent inlägg. Det beror på att jag direkt efter jobbet åkte hem till min svärfar (eller vad det nu heter när man inte är gift) för att träffa svägerska med familj som var där. Vi passade på att uppvakta deras äldste son som fyllt sex sedan senast vi sågs. Sen satt vi och åt och pratade tills klockan blev mycket mer än vi hade tänkt oss.

I övrigt har dagen idag präglats av två ting: resårfärg och lagerblad. De ”problemfall” jag nämnde bland vantarna igår bestod av fyra set som av någon anledning fått problem med infärgningen av resårbanden. Denna färgning gjordes i Nepal och något med den överrensstämde dåligt med svenska tvättmedel så färgen släppte. Detta har resulterat i att jag – för hand – har fått färga in vissa vantars resårer! Detta satte jag mig med idag och pillade. Två grå resårer och två röda färgades, packades och skickades till sina destinationer. Jag har nu flera röd-grå fingertoppar att visa upp! Nåväl, sån’t får man ta så länge resultatet blir bra.

Min andra intressepunkt för dagen har varit en jakt på färska lagerblad! Det visade sig vara väldigt svårt att få tag på av någon anledning, men jag har ett par ställen till att kolla – Hötorgshallen, saluhallen på Östermalm eller någon välsorterad blomsteraffär. Jag behöver dem redan imorgon förmiddag dock, så jag hoppas att jag har tur direkt. Lagerbladen ska jag ha till en fotosession där de är huvudmotiven. Bilderna är till ett inbjudningskort som ska gå ut från jobbet till diverse folk. Idén känns himla bra så jag vill inte behöva komma på något annat heller..

Nåväl, jakten fortsätter imorgon. Då bör också en annan jakt påbörjas om än i en mer stillasittande version; Jag måste få tag på min ansvariga Mitten-leverantör från Nepal eftersom jag inte hört något från honom sedan jag skickade en Western Union money transfer i förra veckan. Det är en himla tur att jag haft affärer med honom tidigare så att jag vet att tystnaden mer beror på dålig internetuppkoppling i Nepal än att han tagit pengarna och dragit.. Well well, fortsättning följer!

 

Lagerblad