dagen efter

Written by Erika. Posted in Erika Sandberg

Så sitter man då här dagen efter vernissagen. Hela dagen har varit lite lagom seg, antar att det utan att man märkte det krävdes en kraftansträngning igår med allt som skulle göras. Gårdagen började med att vi möttes upp på Langska huset ( för alla icke-gotlänningar kan jag förklara att Langska huset är hemslöjdens hus i Visby) där utställningen är. Först var det såklart fika, med Folkans medskickade kaffe och bullar. Vi pratade lite om hur vi ville bygga upp utställningen, vilket jag och fröken Svensson båda känt kanske borde ha pratats om lite tidigare. Vi bävade för alla dessa olika viljor som skulle kunna komma att kollidera när urvalet skulle ske om vad som skulle eller inte skulle vara med på utställningen. Vi kom ganska snabbt fram till att ordna allt utifrån färger och satte igång att bilda textila högar utifrån färgerna på grejerna, vilket gladde mig väldigt, för om det finns någonting som är klart underskattat här i världen så är det färgmatchning! Färg is da shit som vi säger här i Hemse.Jag, Sandra och Carina ( som kom att bli kändis efter utställningen då hennes gummiryaväskor kom med på bild i GA, en av två tidningar på Gotland. Den största säger vi…) fick ett alldeles eget rum att hänga, och våran färgskala blev gul, rosa och limegrönt. Det grymma med att vara hos hemslöjden var att vi fick tillgång till vindsförråden, där de gömmer sina hantverksskatter… Dagen flöt på utan bråk och sura miner. Vi hade inte behövt oroa oss det minsta, och när vi vid 3-4 tiden var färdiga med allt så var alla nöjda och glada, och det blev väldigt bra alltihop, särskilt det gulrosalimegröna rummet…Vernissagen var kl 19, och tal och förmingel hölls utomhus i kylan, och vi fick blommor och kramar och lycka-tills och drack cider och käkade godis och gjorde ett och annat försök till mingel, men jag tycker att mingel är lite svårt, jag fattar aldrig vad man säger till varandra när man minglar ”hej, ja trevligt trevligt att ni kom, här är mina grejer, ta lite godis vettja, oj hej vad mycket folk…ojoj..hejhej..”..eller nåt…  

Vi tog en massa bilder också, tänke ladda upp dem imorrn så kan ni få se hur det såg ut. Fröken Sandra Svensson kommer även med då och bloggar, hon har gjort ett grymt intarsia-broderi med hundar och popcorn på bl.a, har ni tur får ni se en bild på underverket.  

Nu ska jag väva lite pläd så den blir färdig innan helgen. Nästa vecka väntar Elvis på att bli vävd, och hips vips så slutar vi här. Tills vi hörs igen, haresåbra och akta fingertopparna! 

Erika