Slöjd i soffan

Written by Peder11. Posted in Peder Edvinsson

Ett sätt att göra smörknivar är att ha arbetsrocken
över benen och låta spånen hamna i den. Det ni.

Det är klart att jag borde ha en verkstad och hålla till i. Ibland blir det lite väl mycket spån och verktyg på ställen det inte borde vara sånt på. I en verkstad skulle jag också kunna göra lite större grejer. Jättesmörknivar skulle det väl bli…

Samtidigt trivs jag med att halvligga i soffan och tälja medan tv:n eller radion är på. En aktivitet i samma liga som korsordslösning, chipsätning eller annat man kan göra medan man egentligen bara sitter. Det blir en väldigt organiskt slöjd också när man inte kan spänna fast ämnet eller använda stora verktyg. Med bara en kniv i handen är man nära varje process, och med fingrarna som känselspröt känner man små ojämnheter och asymmetrier.

Jag har en snickarbänk också, stående på balkongen. Perfekt från och med nu och fram till november, inte lika bra på vintern. Jag har funderat på att ha den i vardagsrummet, men det vore kanske att dra det lite för långt. Eftersom jag är väldigt lat så tror jag att spån, slipdamm och verktyg skulle ta över totalt.

Täljer jag ut mot golvet samlas spånen
i ett lakan i stället.

Spånen sparar jag i påsar och har för
att  långsamtorka färskt virke som
jag har börjat skära i.

Taggar:, ,