Slöjd och fåglar

Written by Peder11. Posted in Peder Edvinsson

Jag skulle ju också ha skrivit om hur impad jag är av sameslöjden, plockat fram de roligaste citaten ur boken Tälja med kniv och yxa av Wille Sundqvist och berättat om de där möbelplanerna jag har. Den som ändå är nyfiken får säkert chansen att läsa om det på min vanliga slöjdblogg.

Jag har inte skurit i trä den här helgen, en annan hobby fick ta över. I går kväll åkte jag nämligen med ett par polare till de djupa skogarna i norra Uppland för att försöka höra ugglor. Det blev en riktigt bra utdelning, första stoppet bjöd på sparvuggla och sen fortsatte flytet med både kattuggla och slaguggla. Lite magi att höra deras hoande och pipande en stjärnklar kväll. I dag har jag halkat in på jobbet och sitter och tittar ut över Sergels torg. Gråtrut, fiskmås, tamduva och kaja flyger runt därnere, i höstas såg jag faktiskt en havsörn glida förbi förnstret.

Slöjdandet får ju lite mer konkurrens under våren, men fågelskådande och golfspel kommer inte att ta all tid. Närmast ska jag ge mig på en björkvril som jag har liggande i vardagsrummet. Det är lustigt det där, vissa träbitar vet man exakt vad man ska göra med, andra behöver man närma sig försiktigt under lång tid för att förstå sig på. Det här är en sån.

Björkvril som nog har nåt stort i sig.

Taggar:, ,