sticka stort

Written by Kristin11. Posted in Kristin Virén

Intresset för brickvävning verkar vara minst sagt obefintligt på den här bloggen, så jag spar den bildserien till min egen blogg istället. Om ni vill får ni gärna hälsa på mig där: http://nitsirkristin.blogspot.com

Istället tänkte jag bjuda på en bildserie i storstickning. Tekniken är otroligt rolig för alla, både vana och ovana stickare. Jag har själv tänkt att använda den i min kommande slöjdundervisning, dels som introduktion till stickning men även som vidareutveckling och breddning för den som redan kan sticka räta och aviga. Här sätter endast fantasin gränser, och man kan storsticka precis allt det som man kan sticka på stickor. Materialet kan vara isärklippta lakan, elkablar, soppåsar, vävtrasor, plastband m.m. Förutom själva #garnet” behövs det knappnålar/tejp och eventuellt något att sticka in. Man kan även testa tekniken på en provdocka för att skapa ett plagg.

Börja med att virka en luftmaskkedja. Jag valde att sticka in en puff. Jag har svarvat 4 ben som jag ytbehandlat med linolja och pigment, och sedan har jag skruvat fast dem på en laminerad spånskiva och fäst på några lager skumgummi med hjälp av en sydd klädsel i samma tyg som trasorna.

Sedan plockas det upp en rät maska i varje luftmaska (rät maska, dra ”garnet” ut ur maskan underifrån och upp).

Fortsätt varvet runt och dra igenom maskor, fäst dem med nålar när du arbetar dig runt. Vill du göra en avig maska så drar du garnet genom maskan ovanifrån och ner. Minskning görs genom att dra garnet genom två maskor samtidigt och en ökning genom att sticka en rät och en avig i samma maska.

Mina trasor i lakansväv rev jag 10-15 cm breda.

Taggar:,