Inspiration

Written by Susanne11. Posted in Susanne Lundberg

Jag vet inte hur det är för er. Men jag gör en intelligent gissning och påstår att ibland tryter inspirationen. Man sitter där och stirrar på, i mitt fall, vertygslådan. Inne i den ligger tängerna och järntråden och bara väntar på mig. Jag sitter där och tittar och vill, men kan inte. Vad ska jag göra? Idéerna uteblir likt regnet i öknen. Hjärnan känns som ett vakum. Om jag har tur så kommer jag på vad som brukar skänka mig glädje och skaparanda. Idag kom jag på det.

Tack vare den här bloggen kom jag på att jag skulle fota omgivningarna så ni får se hur det ser ut kring min arbetsplats, stiernhööksgymnasiet.

Stiernhööksgymnasiet

 

Infarten till skolan

Den här synen möter jag varje vardagsmorgon men det är först idag jag riktigt såg hur vacker det är.

När jag fortsätter upp mot skolan

Möts jag av dessa små stugor. Enligt uppgift ska de ha använts som små stall medan folket gick i kyrkan. Kyrkan ligger på andra sidan vägen.

Detalj på en av dörrarna

Jag som även drömmer om att ha en egen smedja brukar ofta gå nära och studera handtag, lås och gångjärn. Ofta kan man finna små detaljer som väcker inspiration.

Utsikt över Siljan

Varför blir utsikter aldrig lika bra på kort? Den här vyn finns utanför mitt bibliotek. Dock är mitt arbetsrum åt andra hållet så jag ser bara tegelväggen i en korridor.

Efter att inspirationen återkommit tar jag en titt på ett av mina projekt. Hur kan något så här fult och vanligt bli fint och användbar till att presentera böcker på?

Projekt i biblioteket

Tror att verktygslådan får följa med till biblioteket!

Taggar:,