Besök i Örebro

Written by Agneta11. Posted in Agneta Wågman

Puh! Tillbringade eftermiddagstimmarna i Örebro:

Bra&Begagnat, Myrorna, Länsmuseet, Konsthallen, butik Unik och Konsthantverkarna. Det blev några begagnade fynd och mycket prat överallt. Många bra tips på material och verktyg från Michael och Niklas på ÖLM. Måste skaffa en plexikniv!!

Maria Friberg har butiken Unik

Marias lilla affär på Järntorgsgatan i Örebro.

i vilken hon främst satsar på produkter från nya designers. Det var Maria som lärde mig göra ”kritlera”, som är en slags papier-maché som man blandar krita i. Recept på papier-maché finns bl a här. Jag har inte provat alla varianter utan endast blandat krita i pappersdegen. Maria gör stora figurer, uppbyggda på hönsnät, bl a roliga hundar:

Kissande hund av kritlera.

Själv har jag mest jobbat i liten skala. Några exempel:

"Dam med hund" (hunden är av plast).

"Och nu är katten dö...." (en sorglig historia).

 

Taggar:, , ,