Teman och sånt

Written by HerthaAlva11. Posted in Hertha & Alva

När vi hade vår praktikvecka kom vi fram till att vi under sommaren ska förbereda inför en kurs som vi förhoppningsvis ska hålla på Lava i höst. Vi håller fortfarande på att fundera över upplägget. Ska vi ha ett tema? Är det bättre att arbeta fritt? Kursen kommer att vara en kurs i broderi eftersom vi tycker att det är en förhållandevis lätt och lättillgänglig textil teknik som också går att variera i svårighetsgrad eller vad man ska säga.  Själva är vi inte specialister på någon särskild söm eller typ av broderi utan vi arbetar oftast mer efter motivet vi vill göra. Vårt mål är egentligen inte att lära ut tekniker eller ”vad som är rätt” utan snarare att sprida en textil skaparglädje.

Vi tänker att det ibland kan vara svårt att skapa när det är för fritt, att det är lättare att komma igång när man har riktlinjer eller så. Därför tänker vi att det är bra att ha ett tema. Olika teman som vi tänkt på är masker, fantasidjur eller saker som kan placeras in i en större miljö så att det blir som en föränderlig tavla eller så.

Du som läser kanske har en idé, ett tips eller en tanke kring detta. Isf får du gärna höra av dig till oss och berätta! Skriv en kommentar här eller maila oss

Alva: alva.nasman@gmail.com

Hertha: hertha_oe@hotmail.com

 

 

Taggar:,