Konsten att göra om och göra rätt

Written by Erik11. Posted in Erik Westberg

Gjorde en krympburk för några veckor sedan. Till min stora glädje sprack den inte, (för en gångs skull!) tack vare att jag gjorde botten med väldigt lös passform. Trodde aldrig att cylindern skulle krympa så mycket att den skulle fastna. Men se på tusan, nu är det tätt som en eskimokajak!

Hela burken är faktiskt gjord i Rönn och målad med vanliga oljefärger. Cylindern blev bra, likaså locket och passformen på locket. Men knoppen?! Undrar lite hur jag tänkte här? Inte nog med att den är ganska ful, den är dessutom inte skön att ta i. Vassa hörn och inte bra alls. Hade tänkt att denna burk skulle kunna innehålla kaffe och platsa i ryggsäcken när man ska ut på tur, men det går helt enkelt inte med denna knopp. Nädu, det blir nog till att borra ur tappen och göra en ny. Kanske en läderstropp som är mer följsam och inte fastnar när burken ligger i ryggsäcken.

Just nu är slöjdmobilen packad och framåt kvällen rullar den från Härjedalen ner mot Hälsingland och i morgon blir det kurs med Jögge Sundqvist. Vi ska hålla till på Ingemar Dahréns fäbod Nyvallen. Har aldrig varit där, men det verkar vara ett väldigt fint ställe. Ingemar skriver lite kloka ord som jag gärna vill tipsa om! Läs mer här; Nybogubben.

Stay tuned. I helgen blir det totalslöjd i dagarna tre.
/Erik

Taggar:,