Hej!

Written by admin. Posted in Karolina Olofsson

Hej! 

Ja så var det måndag igen J hoppas att ni haft en lika trevlig helg som jag! 

Som sagt var så håller jag på att utbilda mig till mediesäljare på Akademi Båstad. En mediesäljare säljer reklam tid/platts, just nu gör jag min sista praktik på SBS Radio i Stockholm där jag hjälper till att sälja reklam i radio. Det är många som tycker att reklam i all dess form är det värsta som finns, det stör i Radio, på TV i tidningar och alla andra ställen, jag har förståelse för att man känner så (jag kände likadant innan jag började jobba med det). Men utan reklamen skulle det inte finnas lika många radiokanaler eller TV kanaler, tidningar mm. Det är reklamintäkterna som gör det möjligt för de olika företagen i de olika medierna att existera, sedan får man ju tycka vad man vill om de kanaler som finns så det är ju bra. En annan positiv sak är ju att man som företag har väldigt många valmöjligheter att marknadsföra sig på för att nå ut till alla sina kunder! 

Jag tänkte att jag skulle ge lite tipps under veckan på vad man kan tänka på när man vill marknadsföra sig har ni några specifika frågor så får ni gärna lägga in kommentarer i bloggen. 

Just nu är det semester tider och mediebranschen står väldigt stilla, vanligtvis så är det fokus på att ringa kunder och boka in möten för att få presentera sig själv och företaget, för att se om det mediet som man jobbar med passar med hur kunden vill marknadsföra sig och sedan jobba utifrån det. 

Det man först bör tänka på när det kommer till marknadsföring är, vad är det man vill förmedla? Vill man att folk skall veta vem man är? Vill man att folk skall handla i butik? Hitta till sin hemsida? Vad är det man vill uppnå genom att synas och/eller höras? 

Fundera på det så återkommer jag i morgon för nu måste jag göra lite skolarbete. Ingen rast och ingen ro men det är roligt nästan jämt J 

Ha en underbar kväll! 

Kram  

Karolina