Kursverksamhet

Written by Karin11. Posted in Karin Holmberg

En annan del av min tillvaro som brodös är att hålla kurser. Det är på ett sätt den delen som känns mest ”seriös”: det är planering och förberedelser, krav på att jag ska vara en bra lärare och sedan reda pengar i betalning. Sånt sitter djupt.

Men det gick lite trögt i början. Jag fick ta över en vävkurs av en kompis som inte hann med och tänkte ”ja va kul, nu får jag både undervisa och hålla igång mina vävkunskaper efter skolan slutat!” Och det var kul, men det var ju egentligen broderi jag ville lära ut och då främst landskapssömmar. Det känns viktigt att hålla igång de här teknikerna, att människor får upp ögonen för dem och sedan gör sina egna tolkningar, vilket jag verkligen uppmuntrar. Vi försökte få igång en broderikurs parallellt med vävningen, men termin efter termin gick utan att tillräckligt många anmälde sig. Och då blir det ju ingen kurs. Sedan kom Karins broderier ut och pang sa det, kurserna fulla och fler studieförbund och grupper hörde av sig. Lite lustigt, men jag tackar för det och ser fram emot en höst då jag ska få träffa ännu fler entusiastiska och broderisugna deltagare och visa hur mycket roligt man kan göra utifrån våra gamla landskapssömmar.

Jag kommer bland annat ha kurs på Nääs, Medborgarskolan, Dalagård och Slöjdhuset (bilderna ovan är från vårens kurs där). Kanske ses vi?