bildjournalen

Written by Erika. Posted in Erika Sandberg

Nu har vi laddat ner Sandras vernissagebilder. Min sladd till kameran har försvunnit på nåt mystiskt sätt, vilket är tur just nu för Svenssons kamera är mycket bättre. Vi visar det vi gillade bäst, och som svar till Mias kommentar så har det varit ganska mycket limegrönt och rosa på Folkan i år. När vi har diskuterat vad det är som varit speciellt med året på skolan så är det just en av sakerna vi kommit fram till, hur många använt sig av nya material och färgskalor men i gamla tekniker. Det är en viss generationsskillnad där såklart, de äldre damerna i klassen har varit mer inriktade på att pröva mer avancerade tekniker medan de yngre har mer utgått ifån vilka färger de tycker om och vilket uttryck de vill ha, för att utifrån det välja en lämplig teknik. Det har varit berikande att det har varit en så blandad grupp både i ålder ( den yngsta är 20 och den äldsta är 72), bakgrund och orsaken till varför man sökt sig till skolan och textilen.  

Så, varsågoda o njut av de sprakande textilier vi visar på vår utställning! ( i alla fall några av dem)

 stol.JPGintarsia.JPG

maskerna1.JPG

gubbatacke1.JPGmattan1.JPGhanddukar.JPGbolsterorya.JPGfotpall.JPG 

Och så lite mingelbilder och Sandras fina bukett.

mingel1.JPG

blommor1.JPG

Det har varit en rolig men konstig vecka, det har inte varit nån riktig ordning på dagarna känns det som med helg mitt i och vernissage. Men nu är det helg och imorgon ska jag på glasblåsning med hantverksgruppen på skolan. Det är första gången jag provar blåsa glas, hoppas det är kul och att vi får blåsa i fina färger.

Hadetsåbra och ha en trevlig fredag!

Erika och Sandra