Written by admin. Posted in Lina Odell Järlemyr

Hej igen.

 Måste erkänna tt jag inte ringt någon revisor än,..jag är en mästare på att skjuta upp allt till morgondagen. ”varför göra i dag vad du kan göra i morgon?” Det är jag det.

En stor anledning till att inget hänt är att det är Östersjöfestivalen här i stan just nu. Drog igång på riktigt i går och slutar i morgon natt. Krämarmarknad i hela stan, karuseller, gatumusikanter, festivaltåg, hoppborgar för barn , ett stort pariserhjul och stor scen på torget. Hela staden har invaderats av människor,skräp, älgkebab och kisslukt. Men mysigt är det. Två dagar i rad nu har hela familjen hängt på stan och åkt karuseller till min käre sons stooora lycka. Den här festivalen är ju bara en gång om året så jag tycker nog att det är ok att skjuta upp tråkiga saker till en annan dag, iallafall den här veckan.

Gick förbi ”slöjdgatan” på festivalen i dag. En massa lokala slöjdare säljer sina alster i små stånd längs en gata i kulturkvartéren. Men jag blir lika besviken varje festival. För enligt min mening är det nog inte riktigt slöjd dom säljer,..eller är det det? Eller är jag bara bortskämd med stilmedveten snobbslöjd? Det mesta som finns till salu är tex lanskapsmålade sandpapprade smörknivar, handstickade dockkläder i syntétgarn, lapptäcksmönstrade tygpåsar och små handmålade stentroll med roliga mössor….

För mig är inte det riktig slöjd, utan mer hobby,…nånting. Men jag kanske har alldeles fel.

Nu är jag så slut efter en hel dags festivalande så att jag ska gå och lägga mig.

Ha det gott!