Ledare för ungdomsläger – vad slöjdar man då?

Written by admin. Posted in Johan Trolin

Ojojoj. Så var man bloggare på kravallslöjd då. Kul! Min bloggvecka kommer antagligen handla mest om slöjd. Haha. Surprise?!

Förra veckan var jag ledare på ett ungdomsläger och då skrev jag några blogginlägg ”i förväg”. Här kommer det första av dessa:

I lördags for jag ner från Hälsingland till lilla Grillby utanför uppsala för att förbereda ett läger för ungdomar. Lägret ordnas av Svenska folkdansringen, och jag är där som ledare, slöjdare, dansare och spelman. Kommer att hålla i en verkstad med träslöjd. Den gångna veckan har huvudet varit fullt av tankar om VAD man ska slöjda med kidsen. Jag vet ju inte hur erfarna dom är av slöjd sedan tidigare och dessutom är dom i väldigt spridda åldrar, från 15 till 30 år. Vad hinner man göra på 1.5 timme i färskt trä? Det blir spännande. Jag vill ju att alla ska få en positiv överaskning, typ ”oj, kan slöjd vara såhär kul?!”

Innan jag for ner på lördagen for jag ut i skogen hemma och tog ner lite björk för att ha med ifall det saknas lämpligt slöjdträ kring gården där vi ska vara. Det var sjukt svettigt, 30° värme och stekande sol. Men vad gör man inte för konsten?! J

Sen när jag packat in träet och alla verktyg (undrar om jag verkligen kommer få användning för alla!?) i bilen blev det om möjligt ännu varmare när jag körde ner längs E4an till Grillby. Tack och lov för badplatsen strax innan jag kom fram, ett svalkande dopp i mälaren. Kvällen ägnades åt mer grubbel på vad ungdomarna ska få tillverka. Det finns inte så mycket inspiration till sådan slöjd på nätet. Inte som jag hittat i alla fall. Om någon har tips på hemsidor med bra inspirationsmaterial och enkla beskrivningar så lämna gärna en kommentar på denna blogg! J

Vi hörs igen… Fler rapporter från lägret, och andra slöjdrelaterade funderingar kommer snaaaaart…