glaskulor

Written by Erika. Posted in Erika Sandberg

Idag har jag varit på glasblåsning i Roma ( som man uttalar Rååma, Ruooma eller Rauma , allt beroende på vem man frågar…) Det var kul, jag har aldrig prövat att göra nånting med glad förut, och det ver ett väldigt häftigt material. Vi fick testa att göra en lite klump innan vi vi prova blåsa, och vi blåste en kula. Jag ville göra en röd kula, men den röda färgen var tydligen inte den lättaste så jag valde blå. Killen som var efter mig valde svart, vilket såg ut som leopardmönster när kulan var klar, och då önskade jag att jag också valt det. Det blå var fint, men det är ju inte lika snyggt att ha en blå kula som en leopardmönstrad. Men jag blev nöjd ändå, glas var ett så himla schysst material!! Man var tvungen att arbeta fort fort innan det stelnade, och det var flera moment att hålla reda på, man skulle snurra och blåsa och luta den och skära…  och det var 1000 grader varmt i ugnen, vilket var läskigt men coolt. Lite annt än en vävstuga. Jag började drömma mig bort om somrar i en glashytta, kanske göra en oro i leopardfärgat glas, eller en jättejättekula, som en gigantisk badboll eller… ja, det finns ju hur mycket som helst att göra där också, precis som med alla andra material ocj tekninker man prövar på. Dygnet borde ha fler timmar och livet vara längre så man skulle kunna hinna med allt man vill!! 

Det var en kul dag i alla fall och nu ska vi på musikelevernas körkonsert nånstans ute på den Gotländska obygden. Hoppas alla har en trevlig helg och att era händer dansar disco! 

Erika