Min sommar, min höst

Written by admin. Posted in Amanda Köhlmark

Hej!

Tänkte börja berätta lite om vad jag gör just nu och vad jag gjort i sommar.

Känns lite spännande med första inlägget. Passande nog är jag ledig idag och har gott om tid på mig att skriva.

Min klass har blivit uppdelade i tre olika seminariegrupper och i varje grupp så är vi uppdelade i olika ”boxar”: utställning, video eller audio (ljud). Jag har hamnat dels i seminariegruppen som fokuserar på hur kulturer och globalisering påverkar varandra och sedan i utställningsboxen. Så det kan ju bli hur intressant som helst. Till senaste seminariet skulle vi bland annat läsa på om hur hand-vävningen i Indien påverkats av fabrikernas uppsving. Ena boken vi läser i är faktiskt riktigt intressant Creative Destruction – How Globalization Is Changing the World’s Cultures av Tyler Cowen. För mig som precis har börjat läsa om globalisering är det dock svårt att ta ställning. Cowen menar att globaliseringen gynnar de olika kulturerna medan andra menar att kulturerna blandas, försvinner, minskar. Det är så mycket mer komplicerat än vad jag trodde från början och vi har många perspektiv kvar att läsa oss om.

Det var lite av vad jag sysslar med just nu, på heltid. Jag går andra året på utbildningen nu och första året fick vi pröva på en del olika saker. Bland annat göra ett kort radioprogram, göra en musikvideo, ordna en mindre utställning, skriva en hel del uppsats. Vi jobbar hela tiden med projekt och grupparbeten, med få undantag, på så sätt blir det aldrig några tentor vilket är extremt skönt. Jag har inga tenta-nerver alls!

Som ni kan läsa blir det inget slöjdande i skolan. Det får jag sköta på fritiden i stället. Den här sommaren passade jag verkligen på att vara kreativ! Jag gissar att det kommer bli likadant nästa sommar också. Jag gick två sommarkurser. Den ena kommer ni att kunna läsa om på kravallslöjd senare. Den andra heter Visuell gestaltning och samtida konst. Den kursen innehöll många diskussioner om konst, en filmövning, målning, foto m.m. och vi avslutade med en utställning. Den kursen var väldigt givande för mig för att jag dels gjorde någonting större än vad jag brukar, dels abstrakt och även interaktiv. Jag hade en stor golfmatta och två tavlor med kardborreband på, sen massa tylltyg med kardborreband påsydda här och där. På så sätt kunde besökarna genom att fästa och förändra tygets former på olika sätt skapa något eget abstrakt! Det var riktigt kul för mig att se hur många som deltog. Själv är jag lite feg när det gäller interaktiva verk! Jag har lagt upp en bildspel på detta i min blogg om någon vill se mer.

Min blogg, föresten, är också nystartad! Funderat länge på att börja en pyssel/konst blogg och i maj tog jag äntligen tag i det. Det har nog också hjälp min kreativitet en del. Jag tycker dessutom att det är jätte kul att få inspiration från andra (och deras bloggar) så förhoppningsvis lyckas jag inspirera genom min blogg!

Nu ska jag dricka kaffe och sedan ska jag och min sambo iväg för att storhandla mat! (Och bobiner till min symaskin – jag har bara två! Så ska bli skönt att ha lite flera än bara svart och vitt…och att slippa spola över dom).

Hoppas ni har en bra start på veckan!

/Amanda