Lavendel

Written by admin. Posted in Amanda Köhlmark

Eftersom jag har fullt upp med mina heltidsstudier så kommer bloggen nog handla mest om pyssel den här veckan! De större arbetena jobbar jag med när jag är ledig, helst mer än två dagar. Då jag verkligen kan komma in i arbetet. Nu menar jag i och för sig inte jättearbeten, men tavlor och lite större broderier. Dessutom älskar jag pyssel! Och visst kan även pyssel vara en konst?

Den här sommaren har jag återupptäckt lavendel! Jag började sommaren med att baka lavendeldrömmar och göra lavendelsocker. Det blir faktiskt jättegott och man kan ha det till allt! Bakning, filen, gröten, maten o.s.v. ) Skriv om du vill ha tag i receptet till just lavendeldrömmar, eller hur man enkelt gör lavendelsocker!
Jag har även sytt en del lavendelkuddar. Lavendeln luktar inte bara gott utan den håller mal borta! Dessutom har lavendel en lugnande effekt så jag planerar på att sy små lavendel-ugglor att ha vid sänggaveln. Det ska bli roligt.
Om jag bara hade en tomt…eller ja en balkong till och med, så skulle jag odlat och torkat lavendel själv. Nu köper jag små strutar med lokalodlat, som jag efter många om och men hittat i en liten butik i Norrköping. När jag var liten hade morfar en jättefin lavendelgång i sin trädgård som jag har många fina sommarminnen ifrån. Jag hittade också två små lavendelkuddar som min mormor gjort för längesedan. Jag vet att jag bestämde mig för att göra liknande, undrar om det var det började… Jag tror jag gillar att jobba med lavendel just för dess lugnande effekt och för alla trevliga minnen jag får av det. Jag anser att lavendelkuddarna måste göra en stor come back!

/ Amanda

lavendelkudde

(En liten lavendel-kudde)