Klar!

Written by Annika. Posted in Annika Elwing

Puh! Färdig! Jag är nästan redo för klädvisningen imorgon. Eller senare idag, hur man nu ser på saken. Jag är grymt trött. Sydde till klockan fem i morse, och nu blev det sent igen. Men jag är klar! Förutom vissa detaljer men dem är det ingen som ser. Det jag sytt färdigt ikväll är en blå figursydd linneskjorta linneskjorta med röda passpoaler. Det jag hade kvar på den var kragen. Det blev en liten kinakrage. Det är en enkel liten krage så jag vågar inte tänka på hur många timmar jag lagt ned på den. Det skulle tas med i rekordboken. ”Längst tid för att sy en kinakrage.” Jag var trött helt enkelt.

Färdig är också en blågrön bandkantad yllekjol. Jag har pippi på bandkantningar. Jag älskar dem. Fast de är förbaskat besvärliga att sy. I den klänning som jag också sytt färdig har jag snedslåar i halsringning, ärmhål och nederkant. Mycket jobb med det. Men så fin den blev! Den är från återbruksprojektet vi hade i klassen. Att utifrån lakan, dukar, gamla kläder, lampskärmar etc. skapa nya plagg. Klänningar. Jätteskoj. Man behöver inte vara så rädd att göra fel med ett loppisfynd som med ett dyrt tyg från tygaffären. Kan leka hur mycket man vill. Min klänning är gjord av ett brunt lakan med blå penséer och lila violer. Låter inget vidare, men jag är alldeles kär i tyget.