En hatt blir till del 3

Written by Marika12. Posted in Marika Smith

Nu klär jag hatten med fodertyg på insidan, i det här fallet blev det svart halvblank satin från en blus som jag tröttnat på.

På utsidan blev det den gröna (svindyra) sammeten med en lyster som gör att den ser nästan svart ut i vissa ljus. Över ”skarven” fäster jag ett band, och sen är det bara att dekorera hatten. Men först provar jag den och ser var på huvudet jag vill ha den, och var dekorationerna ska sitta för att det ska se snyggt ut från alla vinklar.

Den här hatten ska som sagt sitta ganska långt bak på huvudet, så dekorationen måste sitta så att den syns även framifrån.

Jag sydde en liten rosett av ett antikt, styvt flor i vårgrönt som jag köpte på en loppmarknad i New York. Paljettblomman är också från New York, köpt i en butik för karnevalsdräkter. Tillsammans tillför de lite flärd till den stilfulla sammeten, så att hatten kan användas både vinter, vår och höst, och både utomhus och inomhus.

Nu är hatten nästan färdig, det enda som saknas är fästanordningen, som får hatten att sitta fast på huvudet. I sista delen av ”En hatt blir till” ska jag visa några metoder för att få hatten att sitta på plats.

Taggar: