Helgmys

Written by Frida12. Posted in Frida Lindberg

Denna helg har innehållit lite av varje, både Stockholmsnatt och Stockholmsdag. Idag var jag på Waldemarsudde och såg utställningen om Eugéne Jansson. Väldigt vacker faktiskt! Alltid roligt att vara på Waldemarsudde, huset är så vackert och nu när man är husägare själv så ser man världen med nya ögon. Aldrig har dörrkarmar, kakel å trösklar varit så intressant. Men utställningen var självklart också sevärd. I sommar kommer det vara en utställning om Lilli Zickerman på Waldemarsudde, det ser jag verkligen fram emot! Djurgården kommer ju generellt vara fullproppad med hemslöjd och hantverk under årets trevligaste månader. På Liljevalchs ska hemslöjden firas och på Nordiska museet lyfter man fram vävning. På Liljevalchs kommer också det kollektiva konstverket ”Ser du löven för alla träd?” att visas. Där kommer 2000 hantverkade löv att tillsammans bilda en skog av hemslöjd, och ett av dessa löv har jag knåpat ihop. Det blev applikationsteknik i hommage till Sofia Widén. Just idag känns våren och sommaren faktiskt inte så långt bort, en vacker dag i solskenet ger ny energi inför nästa vecka.

Det är ju min sista dag här på Kravallslöjd idag men ni får gärna hänga med mig i fortsättning på min vanliga blogg, aliceateljenochjag.blogspot.com. Där fortsätter livet med textil, både i Dalarna och i Stockholm. Så hoppas vi ses där!

Taggar:, , , ,