Begynnelsen

Written by Gknit12. Posted in G-Knit

I begynnelsen Om hur virkningen satte fart.

 

I begynnelsen … av G-knits era, sommaren 2010 så var jag väldigt inspirerad av olika personer som startade och drev egna klädesföretag och utvecklade egna designer. Däribland en eminent herre vid namn Oliver Sykes som förövrigt är sångare i hardcorebandet Bring Me The Horizon. Han startade ett klädesmärke som heter Drop Dead som gör tröjor och dylikt med nästintill motbjudande tryck på. Med andra ord kläder som väcker en extra tanke, magiskt!

 

Den första mössa som producerades. En del praktisk kompetens har utvecklats sedan denna kondomformade mössa virkades.

 

Då slog tanken mig: ”Virka kan inte vara så jäkla svårt”. Jag började med hast googla efter hur man gjorde. Jag kom efter några sökningar in på en instruktionsvideo på www.Bolibompa.se där det var någon euforisk brud som talade om för barnen hur de skulle gå till väga för att virka. Dum som man är fattade man inte ett skit, det funkade men det tog mig 1 minut för att göra en maska, vilket är brutaaalt långsamt. Då kom räddaren i nöden, min kära farmor. Hon höll nålen på ett sätt som jag inte kunde bemästra. Hon började virka och det gick snabbare än en antilop som är sen till bussen. Hon lärde mig bemästra denna genuina teknik och idag är jag snabbare än både farmor och antilopen.

Man kan göra galet mycket med virkning. Ett hundhalsband med järnring på, bara att koppla till koppel. Simplicity is best.

 

 

Virkning behöver inte vara strumpor till pensionatet.

 

G-knits andra Representant Rasmus Renkse var inte med från början, utan beställde en mössa som han vart exceptionellt nöjd med. Han fattade sedan tycke för virkningen och allt man kunde göra med lite garn och en virknål. Utan denne herre hade inte G-knit vart det som det är idag. Med sina helt flippade idéer om hur man kan utveckla en produkt så har vi tillsammans kommit långt i brainstormingen av olika produkter.

Som bilderna illustrerar så är virkningen ett mångfacetterat fenomen som göds av fantasin.

 

//G-Knit

Taggar:, , , , ,