Be a man, do some knitting!

Written by Gknit12. Posted in G-Knit

HEMSKT MÖKKE HEJ!

 

Denna slöjdsidas namn ”Kravallslöjd” influerar oss ytterligare i just det som slöjd handlar om. Att vara lite rebellisk och givetvis bryta normala mönster. Detta är fallet för oss på G-knit som är två gossar i 19 och 21 års åldern som gillar att virka och det är just det detta inlägg kommer att handla om. Hur går virkning och unga gössar ihop egentligen?

 

PASSION för virkning är INTE lika med PENSION.

Virkning leder oss osökt in på äldre damer med vitt hår, andedräkt som en död bäver och glasögon som zingo-bottnar.

Med andra ord har virkningen blivit en väldigt banbrytande faktor för oss på G-knit, jag menar hur många gossar i 20 års åldern drar fram virknålen och garnet på en fest och börjar kötta ihop en fager mössa?

Det är alltså dessa två faktorer, nämligen ålder: Gammal och kön: Kvinna som är stereotypt för virkning … unga män tillhör inte riktigt kategorin äldre damer.  Den gamla tanten är nu passé och den nya generationens syslöjdare är här. Grova , svettiga och skäggiga. Rasmus har funnit en bild på den käraste sökmotorn som illustrerar det vi på något sätt undermedvetet försöker utstråla, nämligen det manliga med virkning.

 

Här ser vi mannen, med stickandet, ankaren och pipan. ” Be a man, do some knitting”.

 

 

Såå… vi gjorde vår egen tappning av denna idag. Oerhört ambitiöst.

 

Man kan som sagt ha virkning till otroligt mycket. Denna bild illustrerar just detta. På bilden syns min jaktbåge, min värja och givetvis den goa ansiktsmask 90, samtliga upphängda med hjälp av virkade armband.

 

Detta är inte heller något som direkt har anknytning till gertrud, 92 på pensionatet.

Låt hjärnan ejakulera idéer som sedan appliceras på produkter!

Ha det pent ! / G-Knit

Taggar:, , ,