Välkomna till mig!

Written by Maria12. Posted in Maria Liliegren

Godmorgon…

Och välkomna till min verkstad. Egentligen är jag ledig varje måndag. Men allt som oftast finns det ett väldigt gott skäl till att gå en sväng till jobbet iallafall. Idag är skälet ”skicka en leverans till norge”. Så jag sitter här o väntar på att Schenker ska komma. Under tiden tänkte jag visa er runt lite, så ni får en bild av hur det ser ut hos mig.

Per Helsas Gård, Ystad

Per Helsas gård ligger på gågatan i Ystad. En gammal korsvirkesgård med anor från 1600-talet. Hela gården är full av kreativitet. Förutom mig själv finns här tex Silversmide, Chokladbutik, Galleri, Textil o Kläder, konstnärer samt Ystads absolut bästa cafe ”Cafe Helsa På”.

Jag i butiken.

Här är jag i min butik. Bilden är tagen vid påsk då hela Österlen har konstrunda. En fantastiskt rolig helg, full av folk som är ute på shopping efter konst och konsthantverk.

Lite exempel på vad jag gör.

En av skyltningarna i butiken. Jag tycker mycket om att göra stora fat. Det är härligt att ha en stor, fri yta att dekorera på helt enkelt. Passar ljuvligt med en pastasallad, frukt eller bara för att man helt enkelt tycker att det är snyggt i ens heminredning.

Drejhörnan i verkstaden

Precis i anslutning till butiken har jag min verkstad. När jag står och drejar kan jag se ut till butiken och kunderna kan se mig. Jag arbetar nästan uteslutande på drejskiva. Vid detta fototillfälle har jag precis börjat dreja tekoppar.

Verkstaden

Hyllorna i verkstaden fylls snabbt under en drejdag. Här står koppar och torkar i olika stadier av processen. När de är helt torra så bränns de. Hos mig bränns alltid all keramik tre ggr.

Tekoppar på tork

Sommarstämning!

Bilden är tagen inne på cafeét. De använder ofta min  keramik till sina olika läckra maträtter,kakor och som här – jordgubbar.

Som sagt – måndagen är en ledig dag. Så för min del kommer resten av dagen att fyllas med träning, lite shopping och ett och annat papper som ska sorteras. Vi hörs igen i morgon om tekniken vill sig väl. Jag hade velat visa er lite nya bilder från min butik. Men min kamera vill inte snacka med min dator och så länge de är osams får vi nöja oss med gamla bilder. Ha en riktigt skön dag!

Maria

Taggar: