Visselpipornas dag!

Written by Maria12. Posted in Maria Liliegren

Tjoohoo! ”För Vi har tagit studeeeentennn, fy fan vad vi är bra”…… Idag är det studentfirande i Ystad. Alla stadens visselpipor är just nu aktiva, ostadiga ben i allt för höga klackar, hesa röster…….och klockan är bara förmiddag =). Ystads gymnasie ligger nästan granne med min butik. Så jag har liksom festen precis utanför mitt fönster. Tjoho! Äsch, det gör inget så klart! Klart de ska fira och ha roligt. Dessutom är det bara en dag. Jag drejar vidare på mina koppar. Samtidigt som jag försöker styra min inre lust att gå ut på gatan och ge ett och annat litet ”Stiltips” i klädsel och färgval =)….. Men jag lovar – jag låter bli.

Men det är nog lite så – att när man arbetar med formgivning hela dagarn och funderar i banor som ”Hur framhäver man denna formen bäst” – då är inte steget långt till att se med samma ögon på tex klädsel. Alla har vi olika former, och beroende på hur man väljer att klä sig så blir det antingen fantastiskt snygg och rätt…..eller knappt så bra. Jag lägger ingen som helst värdering i vilket typ av kropp som är ”bättre eller sämre” – alla former är helt enkelt oerhört vackra om man framhäver dem på rätt sätt. Men ibland tror jag att folk glömmer ta en titt i spegeln och istället stirrar sig blinda på bilden de ser i en tidning av någon med en helt annan form.

Men nej – jag ska inte dela ut stiltips idag! =). Speciellt innte eftersom mitt egna klädval idag inte är mycket att skryta med – Leriga verkstadsklädder och gamla träningdojjor…. Det är ju faktiskt  så att för att man ska få en chans att hitta  rätt ibland form,klädsel,stil och vem man är, så måste man få utrymme att leka. Det gör de så sannerligen och det är faktiskt härligt att se! Underbart!

Jag återgår till mina egna former, både på drejskivan och dem som ska dekoreras idag. Glatt akompanjerad av visselpipor och hesa röster – ”Fyyyy faaaan,va vi är bra!” =)

Taggar:,