Procedur och fula copycats

Written by EmmaS12. Posted in Emma Sjögren

Buon giorno tutti

I mitt första inlägg så gav jag er en glimt om hur vi designer brukar att jobba. Det kan i och för sig skilja sig från olika designbyrån och även i de olika genre – grafisk, inredning och produktdesign. Men i det stora hela så jobbar vi alla oftast med att skissa idéer göra storyboard eller så kallade moodboards. Detta är grunderna till att skapa ett koncept. Som senare utvecklas till prototyper, mer utförliga skisser 2d samt 3d, digitala presentationer, prover mm.

Nedan kan ni se några bilder från ett tidigare projekt där jag designade en butik på 20 m2. Deadlinen var bara 5 veckor och butiken saknade utrymme för ett lager vilket gjorde detta projekt till en utmaning. När man jobbar med sådana projekt som korta deadlines eller ej klara direktiv så brukar en kär gammal fras slå mig ”Pazzo é buono” som betyder ”galet är bra” Denna fras blev till en klassiker som en av mina italienska lärare ofta nämnde.

Galenskap, stressiga situationer har nu visat sig ofta leda till att man själv sporras och adrenalinet får en att se klart och man kör på. Men livet som en ungdesigner är inte alltid så lätt och ”glamoröst” som man gärna vill tro. Det är snarare en tuff bransch med en hel del fula copycats. Mer om detta kommer i ett senare inlägg.

 

Här får ni lite inspiration från konstnären Kumi Yamashita. En tjej som skapar otroligt vackra skuggspel, något som jag la på minnet och blandade in i mina tavlor ”temporary wallpaper”  – senare idag kommer bilder utav detta. Och om ni har tur så får ni även se glimtar från konceptet ”A stripe of beauty” som sätts i produktion i år.

http://www.booooooom.com/2010/03/10/shadow-artist-kumi-yamashita/

http://www.youtube.com/watch?v=dgkLIsCpuvE

Dags att gå tillbaka till ritbordet, vi ses snart..

Taggar:, ,