SLUG 2012

Written by EmmaS12. Posted in Emma Sjögren

Från Maj till September ställer jag ut tavlorna ”Temporary Wallpaper” som var ett bidrag till slöjd tävlingen SLUG 2012. Tävlingen gick ut på att hitta den bästa idén till en ny produkt som förenklar eller förhöjer vår vardag och som är tillverkat på ett miljövänligt sätt av lokala naturmaterial.

Mina ”Temporay Wallpapers” består endast av en verktygstavla i mdf, ekologiskt garn, tidningspapper och blompinnar. Fäst blompinnarna i tavlan, dra garnet runt ett varv och fortsätt så tills ditt motiv har vuxit fram. Två olika tekniker skymtas så som ”join the dots” och traditionell broderi. Blomsterpinnarna kan variera i längd vilket skapar ett vackert skuggspel när ljus riktas från olika vinklar.

Iden om T.W föddes under min tid som student. Månadsbudgeten räckte inte till att renovera en sliten vägg. Färg och tapeter kostade mer än vad jag trodde så det blev att man fick tänka om. Man tager vad man haver och istället började jag klä min vägg med olika tavlor.

”Temporary Wallpaper” går att beställa vid intresse – Det finns även så att man kan köpa ett set (pegtavla, garn, pinnar + inspirerande schabloner) så att du kan skapa din egna motiv. T.W har visat sig vara mycket populärt bland barn. Så vem vet, detta kanske skulle vara ett bra pyssel på förskolan.

 

 

  

 

Jag har den senaste tiden jobbat vidare på ett tallrik koncept som går under namnet ”A stripe of beauty”  Jag hade tidigt en klar bild på hur illustrationerna skulle se ut. De skulle vara tidlösa, eleganta samt användbara. Detta set skall även stämma in på slogan ”Fin porslinet som passar alla” Detta projekt har jag valt att jobba vidare med 2 av mina engelska kollegor där vi nu tittar närmare på formen, komplettering av assietter/uppläggningsfat, produktionen mm. Och ja det är inte så lätt som man gärna vill tro. ”det är väll bara till att test printa, skicka en prototyp osv” Nja, oftast blir det inte bara en prototyp utan flera. Nu fick ni en liten inblick på ett projekt som är i ”work in process” 

 

Taggar:, , ,