Maries leksaksverkstad

Written by Marie Karlsson. Posted in Marie Karlsson

Just nu håller jag på att börja sy tygleksaker av gamla fina tyger. Jag har gjort ett mönster till en tyggroda, inspirerad av en groda från en gammal mönsterbok, som min mamma sydde åt mig när jag var liten. Håller på att sy fast benen på prototypen för att se om jag behöver göra några ändringar i mönstret för att det ska funka bättre.

-Och det behövde jag för låren blev väldigt stora och jag måste göra mellanrummen mellan tårna på bakbenen mer v-formade istället för u-formade så det blir lättare när jag ska vända tyget.

 

groda

Kommer nog göra någon groda i läder så småningom, kanske en punkgroda med nitar? Eller en i naturgarvat läder.

Har även tänkt sy rådjur och kanske något annat gulligt djur.

webbgroda2 

 

wgroddetalj

Prototypgrodan är sydd i lakansväv från ett gammalt trasigt lakan, stoppad med kapok fiber som jag hittat oanvänt secondhand och har gamla knappar som ögon. Simmhuden är sydd för hand.

Nu har jag modifierat mönstret och hoppas att nästa groda blir ännu bättre!

Taggar:,