Vi utan vinnarskalle

Written by Anna Bauer. Posted in Anna Bauer

En gång när jag var liten frågade någon vuxen mig om jag tyckte om tävlingar. Jag svarade ”Nej, men jag tycker om att vara bäst”, vilket min pappa skrattade gott åt. Jag håller fortfarande fast vid detta. Jag gillar inte tävlingar. Tävlingsmomentet tilltalar mig inte alls, inte så att jag är dålig förlorare, men jag går inte igång på själva tävlandet, det tråkar ut mig. Det är klart att man hellre är bäst än sämst, men sådant brukar framgå tydligt ändå. Detta är väl ett av många faktorer som gjorde att textilen räddade mig från sporten. Just nu håller jag på med ett broderi med arbetsnamnet ”Vi utan vinnarskalle”. Det går sådär. Jag har inget emot när det blir lite skevt, men ibland blir det för skevt, så det bara ser knorkat ut. Ansiktet har jag ändrade planer för, så det täckte jag över tillfälligt. Vi får se hur det går. Jag lät vinnarskallen hänga på vänt, den blir klar när den blir klar. Det är ju ingen tävling.
bild 1(3)
bild 2(3)