Kalasklänningen

Written by Anna Bauer. Posted in Anna Bauer

I helgen har jag varit och hälsat på min mamma, och då fick jag den här klänningen av henne, som mormor sytt någon gång i mitten på femtiotalet. Min mamma blev mycket nostalgisk då jag hittade klänningen i en garderob, hon hade suttit under bordet och lekt med tygbitar när mormor sytt klänningen på sin sykurs. Det hölls tydligen mycket kalas under den här perioden, och mormor hade faktiskt en bra anledning att fira, hon hade precis blivit frisk och kommit hem från sanatorium, men var fortfarande mager efter sjukdomen, vilket man nästan kan se på den här klänningen. Jag gillar verkligen modellen på klänningen och dekorationerna med kontrasterande band, och att den som de flesta klänningar från den här tiden har ett skärp i samma tyg. Jag tänkte försöka mig på att sy en likadan, fast jag vill nog ha min kalasklänning i en annan färg än hallonröd.
mormorsklänning mormorsdetalj

Taggar: