Veckans Profil

Skriv ut

Anna-Erika Kjellrén v.2

Anna-Erika Kjellrén, 31 årig fritidspedagog från Hemavan.

webannaerikaopotter.jpgAnna-Erika virkar tossor och väskor av ullgarn och tovar dem sedan i tvättmaskin. Hon broderar och pärlar, både smycken och till dekorationer.
Änglar skapas av fanér. Utav restgarner, mattrasor, snören, en stump här och där virkar hon mattor, korgar, grytlappar mm.
Anna-Erika virkar även kattleksaker och fyller dem med torkad kattmynta.  Dessa skänker hon sedan till föreningar som säljer dem i förmån till att hjälpa katter.

Skriv ut

Maria Lundström v.50

maria.jpgMaria Lundström, 27-årig lärare i träslöjd och svenska från Umeå.

Marias största problem är att hon gillar nästan alla material även om hon räknar träet till sitt huvudmaterial. Hon är nyfiken på det mesta och hennes yrke kräver även att hon behärskar många tekniker och material.


När Maria vill koppla av och slöjda helt kravlöst jobbar hon gärna i textila material som omväxling. Hon har jobbat mycket med yllebroderi senaste halvåret
även om träet är det material som ligger henne närmast. De senaste alstren är några broderade nåldynor, ylle på ylle samt färdigställande av några krympburkar och ett tråg som slöjdades i somras.

Skriv ut

Anna Schön v.48

anna_schon (small).jpg

Anna Schön, 28 år
Bor i Norrköping tills i fredags, sedan dess på söder i Stockholm och arbetar som marknadsförare på Sjödalsgymnasiet i Huddinge samt är egen företagare.

Skriv ut

Sara Jonsson v.49

sarajonsson.jpgSara Jonsson, studerande 18 åring från Norsjö.

Sara gillar de flesta material men favoriterna är ull, bomull, silke, metall och papper. Hon blev tidigt medveten om kvalitetsskillnaden mellan natur- och syntetmaterial i och med att det varit ett stort intresse i familjen under flera generationer. Just nu studerar hon samhällsprogrammet inriktning omvärld och företagande på Anderstorpsskolan i Skellefteå.
Skriv ut

Linnea Blomgren v.47

linnea.jpgLinnea Blomgren, 27 årig Konstväverska från Stockholm, boende i Båstad.

Linnea arbetar med textilt hantverk i olika former: färgning, vävning, broderi och sömnad. Hennes favoritmaterial är ull, siden och papper. Det senaste hon skapat är sidensjalar, broscher och vikväggar, allt mönsterfärgat i shibori-teknik (färgreservage).
Den senaste installationen/objektet är ”MÖTE” en handbroderad halvridå 6 x 1,5m stor, i ull och siden som Linnea skapade till en performance som visades på Galleri Nivå 125 i Båstad i somras och på Aoseum i Åhus.
Skriv ut

Lina Westin v.45

img_4157 (small).jpgLina Westin, 24 år från Gävle.
Bor i Borås där hon studerar KY-utbildningen Produktionsteknik inom Beklädnadsbranschen (5 terminer), men nu ett tag framöver kommer Lina att befinna sig i Stockholm där hon skall praktisera på Acnes produktionskontor.


Skriv ut

Anna Bjärkvik v.46

annabjarkvik.jpg 

Anna Bjärkvik, 22 årig kläddesigner från Jönköping.


Hon driver företaget Anna Bjärkvik Design, som gör enkla feminina plagg, ofta med finurliga detaljer.
Anna jobbar alltid med ett hållbarhetstänk i grunden, och använder sig mer och mer av ekologiska material. Hon fördelar sin arbetstid mellan att jobba som kläddesigner och yogainstruktör.

Skriv ut

Tor Birkelund v.44

torstart.jpg
Tor Birkelund, 29 år och boende i Hedenäset i Tornedalen.


Tor arbetar främst med knivslöjd. Trä, metall, horn och läder är de material som han helst bearbetar. Det senaste alstret är några knivblad i damasksmide. Ett annat projekt han jobbar med är att bygga en maskinhammare.
Skriv ut

Veronica Skytt v.43

3.jpgVeronica Skytt, 30 år, filtmakare och blivande trädgårdsmästare som pendlar mellan Hållnäs och Söderfors i norra Uppland och ännu letar efter någonstans att bo och arbeta på.

Veronica arbetar med textil konst, konsthantverk och kläder i filt. Kläderna och föremålen är skapade för dem som gillar annorlunda former med attityd och passar både vardagen och mer festliga tillfällen. Vissa av hennes tovade kläder visas på textila konstutställningar både nationellt och internationellt.
- Jag strävar mot att leva ett  roligt liv fyllt med överraskningar. Överraskningar som inspirerar.
Skriv ut

Lovisa Smedberg v.42

Colosseum.jpgLovisa Smedberg, 20-årig värmländska som pluggar till bebyggelseantikvarie på Göteborgs universitet.

- Jag ser ett material som verkar intressant och tänker ”vad kan jag göra av det här?”
Favoritmaterialet just nu är ullgarn.