Veckans Profil

Skriv ut

Anna-Karin Nilsson, hantverksprofil v.44


Anna-Karin Nilsson Anna-Karin Nilsson är 27 år och arbetar som tapetserare och konsthantverkare. Sedan ett år tillbaka driver hon det egna tapetserarföretaget Tusen Nålar i Göteborg.

Anna-Karin Nilsson arbetar till största del med textila material, hon trycker egna tyger, syr och klär om möbler. Det senaste alstret är en tavla i textil, broderad med raksöm. Får A-K N välja fritt bland materialen är ylletyg och rostigt skräp två favoriter.
Skriv ut

Treeangle, pryl v.41

Treeangle av Mats Landström och Daniel Byström.
Det började med tankar om att skapa en lampskärm av trä anpassad till lågenergilampor. Mats Landström och Daniel Byström ville skapa en kommersiellt gångbar produkt med ett unikt uttryck men ändå baserad på en äkta träkänsla. De kombinerade trä med nya ljusledande material och urfräsningar, vilket ger ett mönster som endast syns när ljusmöbeln är tänd.
Resultatet blev Treeangle, en ljusmöbel i ny fräck design som kan användas i såväl hem- som offentlig miljö för att skapa atmosfär. En CE-märkt konsthantverksprodukt i begränsad och numrerad upplaga.


Skriv ut

Barbro Xenia Eriksson v.40

Xenia - projektet
broderi.jpg
För Barbro Eriksson har mormor Xenia betytt mycket. Hon kunde trolla med tyger och det var hon som lärde Barbro att virka, sticka och brodera.
– ” Xenia är mina textila gener. Xenia lever vidare i mina textila projekt.”

Skriv ut

Näbbkängan, pryl v.39


nabb3.jpgNäbbkängan -en hyllning
.Under en skulpturvecka, på Vindelns Folkhögskolas slöjdlinje, böjde, brände och lödde Terese Sandgren kopparplåt till en känga med garanterad skoskav.

Skriv ut

Allrakäraste syster, pryl v.38


barbro2.jpg

Allrakäraste syster


För Amanda Köhlmark gick sommaren i kreativitetens spår och berättelsen "Allrakäraste syster" fick åter fascinerade och sprida mystik när hon läste Astrid Lindgrens författarskap 7,5 p, en distanskurs vid Växjö universitet. Så fort hon fick veta att man kunde välja att göra sitt examinerande arbete till ett praktiskt var det självklart för henne att det var illustrationer till sagan ”Allrakäraste syster” hon skulle göra.

Skriv ut

Hjortronmössan, pryl v.37

profil.jpgHjortronmössan

Det började som en skoluppgift, ett projektarbete på gymnasiet då
Linda Lundström gick bild och form på Midgårdsskolan i Umeå.
Uppgiften; välj ett ämne eller en teknik att studera inom konstbegreppet. Linda valde att virka mössor.

 

Skriv ut

Ann-Christin Gustafsson v.33
Med hårdrock som inspiration.

Ann-Christin Gustafsson är kvinnan som med hårdrocken
närmast hjärtat skapar konst i äkta Heavy Metal Mode.
 
annchristin.jpg 
Skriv ut

Malin Karlsson v.30


Malin KarlssonMalin Karlsson 37 år, Varberg

Malin är uppvuxen i en konstnärsfamilj vilket bidragit till att färg och form alltid inspirerat henne.


Skriv ut

Konstdockor, pryl v.31

konstdockor1.jpg  – ”Dockorna har väckt blandade reaktioner, både positiva och negativa. Barn har både blivit glada och tyckt de varit otroligt spännande, eller så har de tyckt att dockorna sett arga ut eller som spöken. Samma gäller vuxna, antingen faller man för dockornas charm, eller så tycker man bara att de ser förskräckliga ut.”
                                    Sofie Igelström.
 
Skriv ut

Råhudslykta, pryl v.29

lykta3.jpg 

Råhudslykta–” Jag behövde en snygg lykta till ett medeltidsevent jag skulle på och då kom jag på den här iden att göra råhudslyktan.”            
                                                     

                                                                                   Mattias Johansson.