Ingen bra dag..

Written by Lina J. Posted in Lina Jatko

Ibland önskar man att man aldrig gått upp ur sängen.. Idag var en sådan dag för mig.

Det hade börjat snöa ”på riktigt” (så att det faktiskt ligger kvar efter en timme) och jag som älskar vinter och snö blev jätteglad. Jag tog cykeln till skolan och när jag var framme och skulle parkera cykeln faller jag pladask på backen. Jag borde ha anat oråd redan där, men jag steg upp och tänkte att idag blir jag färdig med min ylleprovlapp ganska snabbt. Tjii fick jag. Jag vet inte riktigt om mitt huvud stannade på backen när jag ramlade för det har inte varit med mig idag.. Denna dag har det verkligen varit något konstigt med mig. Jag har gjort fel, tagit upp, gjort fel igen och tagit upp igen och så har jag gjort fel igen och naturligtvis tagit upp igen. Men det är inte det hela, för jag har gjort fel på två ställen som jag inte märkte förrän det var för sent och jag ides inte ta upp det. Då hade jag blivit riktigt tokig.. Så nu är klockan fyra och jag är fortfarande på skolan. Men provlappen är klar. 

Jag funderar på om jag ska ta en vilodag imorgon. Mina axlar och rygg håller på att kollapsa. Har sådan värk i högeraxel, jag har i och för sig vävt mest med högerarmen. Men om jag vilar (från vävningen) så kanske jag kan väva lite på söndag och hinna färdigt på måndag innan tåget går norrut.

Denna vecka har jag suttit i många timmar per dag och vävt. Och det är absolut något som jag vill fortsätta med när skolan tar slut till sommaren. Men om jag får sådan värk av att sitta många timmar en hel vecka, hur ska jag då orka sitta och väva och eventuellt försöka försörja mig på det? Även om jag kanske inte bara kommer att väva, skulle jag nog vilja väva ganska mycket.

Hur klarar yrkesvävarna sig? Och tänk alla kvinnor som suttit i stugorna och vävt tyg för att sy kläder av, de gnällde nog inte som jag gör, och de gjorde nog ganska mycket mer på en dag. Det kanske är så, man måste variera sig, väva lite och sedan göra något annat för att kroppen ska orka.

 Jag har ganska många år kvar som jag vill arbeta kreativt, antingen om det är vävning eller sömnad, men då måste ju kroppen hålla.

Jag lägger upp några bilder på provlappar jag har gjort  för att visa vad jag håller på med..

 Tuskaftssolvning och rosenkranssolvning med rosenkranstrampning  Rosenkrans hellinne
Rosenkrans linvarp och silkes inslag Rosenkrans på åtta skaft, tio trampor, för att kunna väva tuskaft också. Sovlat i rosenkrans och raktgenomgående. Dessa prover är trampade i rosenkrans