Inspiration

Written by Lina J. Posted in Lina Jatko

Idag som även är min sista bloggdag tänkte jag skriva lite om min inspiration.

 

Nationalencyklopedin menar att inspiration kan vara en ingivelse eller påverkan som förlöser den skapande förmågan speciellt i konstnärliga och religiösa sammanhang.

 

För mig betyder inspiration en känsla, något som berör mig och får mig att vilja prova nya idéer.

 

Min största inspirationskälla just nu är Norrbotten och snö, helst snöstjärnor. Jag försökte vid en uppgift om Ellen Key sammanföra något från henne och något från mig till ett objekt. För att veta vad delen med mig skulle vara fick jag börja fundera vad som kunde representera mig. Och jag kom fram till att även om jag trivs i Linköping så kommer alltid Norrbotten och Luleå vara nummer 1! Och jag älskar vintern och snö, så då kom jag fram till att snöstjärnan är jag väldigt fascinerad av och försökte gör mina egna varianter. Jag tog hjälp av en jättefin bok som heter The Little Book of SNOWFLAKES, skriven och fotad av Kenneth Libbrecht. Om du är intresserad av snöflingor/stjärnor, kolla absolut in boken!

 

Jag klippte ut snöstjärnor i papper, och först blev de åttakantiga, men när jag läst Snowflakeboken insåg jag att de aldrig är de. Så jag började klippa nya. Så här ser några ut som jag har användt.

 

Några produkter som jag har gjort med snöstjärnor tänkte jag också visa.

     

Smycken i silver och plast.

 sadelskydd med snöstjärnor på.

 

Detta var lite av min inspiration. Tack för denna gång!