Garnskålar

Written by Marta12. Posted in Märta Hedvall

Visst är det irriterande med garnnystan som studsar över hela golvet medan du försöker sticka? En garnskål håller nystanen på plats samtidigt som du kan förvara din stickning snyggt när det är dags för en paus. För några veckor sedan drejade jag ett gäng skålar och det börjar nu bli dags för en första bränning. Eftersom jag är rätt svag för dekorationer tycker jag om att göra garnskålar. Utseendet på dem går att variera i massor och när man drejar samma form om och om igen är det kul att i alla fall kunna utsmycka skålarna på olika sätt. På så vis får jag lite variation.

Alldeles strax är jag på väg ut till verkstaden för andra gången idag. Det är dags att slå igång ugnen på en skröjbränning. Skröj innebär att man bränner torkat gods vilket förbereder alstren för glasering och glasyrbränning. En bränning tar från start till stopp cirka ett dygn så när verkstaden ligger en bit ifrån hemmet blir det lite planering. Imorgon får ni se när jag blandar glasyrer; det blir till att leka kemist för hela slanten!

garnskålIIbloggBild 200garnskål blogg

Taggar:, ,