Lite ditt och datt

Written by Marta12. Posted in Märta Hedvall

Jag fortsätter låtsas om att jag inte  är förkyld och har just kommit hem från en till dag i keramikverkstaden. Igår skrev jag att jag skulle köra igång ugnen på en skröjbränning och nu håller jag tummarna för att allt har gått bra! Först imorgon kommer jag att kunna öppna den så det är alltid en frustrerande väntan. Medan ugnen under dagen stod och värmde upp rummet passade jag på att ta itu med en specialbeställning på fyra muggar. Jag märker så här i början att det är mycket som ska göras och det är svårt att hinna med. Ändå hann jag blanda några glasyrprover idag. Spännande! Mina allra första glasyrer som jag gör helt på egen hand. Det kan gå hur bra som helst och hur dåligt som helst. Bilderna nedan visar muggarna jag gjorde idag samt några engobe-prover jag gjorde förra veckan. Engobe är uppslammad lera som färgsätts med olika oxider och eller färgkroppar. Jag brukar oftast måla detaljer eller dekorationer med engobe och sedan glasera godset med en transparent glasyr.

Det blev dock en kort dag idag. Efter att ha skopat och vägt det ena pulvret efter det andra, blandat och haft mig så kom förkylningen ikapp mig. Ikväll blir det vila!

Bild 230engobe blogg

I somras gick jag en kurs i glasyrblandning vid ABF i Göteborg. Bilderna nedan tog jag under kursen och de färdigbrända proverna visar några av de glasyrer jag ska försöka få till själv nu.

prover bloggproverIIbloggturkosbloggjärnglasyrblogg

Taggar:, ,