Ugnsöppning!

Written by Marta12. Posted in Märta Hedvall

Åh, vad roligt det kändes att öppna ugnslocket och se att allt gods var helt! Min första bränning i min egna verkstad. Det kändes nästan lite högtidligt att plocka upp alla grejer ur ugnen. Jag blev så ivrig att jag direkt började fylla den med en ny omgång alster att bränna. Det börjar ju vankas julmarknad och även om det fortfarande är en tid kvar så är processen från lerklump till färdigt alster rätt lång. Allt måste få torka låååångsamt så risken för sprickor minimeras. Sedan bränner man godset en gång på en lägre temperatur, det glaseras och bränns en sista gång på högre temperatur. Det tar sin lilla tid så när förkylningen äntligen ger med sig så kommer drejskivan gå varm! Nästa steg just nu blir att se om glasyrerna vill samarbeta och bli så fina som jag vill att de ska bli.

bild (1)bild (4)bild (2)

 

Taggar: