Att starta ett eget Community…

Written by admin. Posted in Linda Frisell

Hur gör man, för att på bästa sätt jobba med media i textilslöjden eller tvärtom…?

Under min Medielärarutbildning gick jag en kurs inriktad på webkommunikation, kan man kanske kalla det. Hur och vad finns det för sidor att kommunicera på, på Internet. Vi hade i uppgift att kolla upp olika forum, olika communities…osv. Det var under den här undersökningsperioden som jag stötte på ning.com Ning är en slags webportal, en slags samlingspunkt för tusentals olika communities skapade av massa olika människor med olika intressen.

Jag tyckte då att det verkade intressant, att vem som helst kunde starta ett eget community. Så jag bestämde mej att försöka starta en samlingspunkt för handarbetsintresserade. ( ja, jag vet att det redan finns ett flertal såna sidor…men ändå).                                                                                                              Själva uppstartandet tog sin tid. Det skulle hittas på ett bra namn till sidan, det skulle bestämmas vilket språk som skulle användas, hade kanske ett nätverk på engelska gjort att fler hade hittat till sidan? Sen skulle sidan designas oxå, det skulle väljas färger på alla de olika texter och olika typsnitt, det skulle oxå väljas bakgrundsbild och slutligen skulle det bestämmas vad som bör finnas på ett bra community. Ett bildgalleri, en blogg och ett diskussionsforum, men vad mer, och vart placerar man vad?

Efter många timmar vid datorn (man är ju ingen dataexpert här) så var äntligen sidan färdig, och jag var ganska nöjd med hur resultatet blev!! Men vad händer nu då?? =). Helt ensam på ett community är ju inte direkt det ultimata. Jag var ju tvungen att berätta för andra människor att det här communityt finns!! Jag försökte berätta för vänner som kunde vara intresserade och bad dem att föra ordet vidare, jag har oxå försökt att göra reklam i olika bloggar. Helt enkelt bett folk att kolla in sidan. Så sakta men säkert (…?) blir vi fler och fler medlemmar på sidan. Och förhoppningsvis kommer vi få ihop 100 medlemmar på sidan, och inte förrns då kan vi enas om att symaskin är ett community!!