Bröllopsfeber

Written by admin. Posted in Linda Frisell

 

Har pratat lite med en vän som ska gifta sej om ett år om jag möjligtvis ska få sy hennes bröllopsklänning. Jag känner bara att det skulle vara en sån ära att få göra det!! För mig är klänningen det absolut viktigaste på ett bröllop ( jaja, dom måste ju älska varann och allt sånt oxå ). Men det näst viktigaste då, är klänningen!!

Hur är det egentligen med det där… du får inte sy din egen bröllopsklänning för så många stygn du syr på din egen klänning, så många tårar kommer du att fälla på bröllopsnatten… Eller vad är det egentligen man säger??

Jag behöver ju i och för sej inte oroa mej för att inte få sy min egen klänning för min pojkvän har redan bestämt att vi ska ha ett vikingabröllop. Vi ska alltså stå på en stor sten mitt ute i skogen med alla våra vänner och släktingar stående i en ring runt oss. Och då borde man väl köra fullt ut på vikingatemat och ha ett björnskinn virat runt sej istället för en vit fin klänning…

Undra om jag måste fånga björnen själv oxå??

Blommor frukter och favoriten…döskallar

Written by admin. Posted in Linda Frisell

Nu börjar slutet närma sej på min vecka som bloggare, jag hade tänkt att hinna skriva mer än tre inlägg nu. Men det är ju alltid såå mycket som ska göras. Jag hade oxå tänkt att skriva mer om vad som händer på sidan… men det har inte hänt så mycket. Vi har fått 5 nya medlemmar och nån ny bild har laddats upp. Däremot har jag äntligen fått prova chat-funktionen, jag hittade en medlem som var inloggad samtidigt som mej. Så vårt väldigt givande samtal gick ut på att skicka smileys till varandra… Men nu vet jag iaf att chatten funkar!!

Det är även mycket annat som måste göras, som det alltid är!! Det är nu sista terminen jag läser innan jag ska ut i stora världen och lära massa barn att sy och sticka, knyppla, virka och väva….. och allt annat jag lärt mej under min utbildning, och mina kvällskurser, som jag älskar att gå på =).

Men om man är som mej, och alltid har ett kli i fingrarna och ett sug av att få skapa saker hela tiden, hur upptagen med annat man än är… då kan man bara inte lägga handarbete och pyssel på hyllan och bara ägna sej åt skolarbete och jobb….

Jag har kommit in i en period av stickande och virkade. Jag tar med mina stickor vart jag än går, och vill knappt gå och lägga mej på kvällen om jag inte först få göra klart mitt pågående projekt….. Det jag har fastnat för nu är virkade och stickade ringar, i alla möjliga former och storlekar. Jag gör små figurer på dem, som blommor frukter… och så favoriten, döskallar. 

Mitt mål är att tillverka såpass många att jag kan ta med dem på bygdens julmarknad här om nästan ett år=). Jag har stått på marknaden två år nu och sålt hemmagjorda smycken, och på den senaste marknaden hade jag med ett par av mina ringar, och de sålde ganska bra. Så jag tänkte öka på produktionen till nästa julmarknad och enbart ha mina stickade/virkade ringar då. Förhoppningsvis finns det intresse för dem även då, men jag får kanske passa mej för att lägga ner för mycket på detta, då det går mode i allt, tom smycken, och jag kanske står där i december 2009 med femhundra ringar och nästan lika många timmar utslängda på….ja, kanske ingenting. Här får ni iaf ett smakprov på hur ringarna kan se ut… =)

stickade/virkade ringar

Att starta ett eget Community…

Written by admin. Posted in Linda Frisell

Hur gör man, för att på bästa sätt jobba med media i textilslöjden eller tvärtom…?

Under min Medielärarutbildning gick jag en kurs inriktad på webkommunikation, kan man kanske kalla det. Hur och vad finns det för sidor att kommunicera på, på Internet. Vi hade i uppgift att kolla upp olika forum, olika communities…osv. Det var under den här undersökningsperioden som jag stötte på ning.com Ning är en slags webportal, en slags samlingspunkt för tusentals olika communities skapade av massa olika människor med olika intressen.

Jag tyckte då att det verkade intressant, att vem som helst kunde starta ett eget community. Så jag bestämde mej att försöka starta en samlingspunkt för handarbetsintresserade. ( ja, jag vet att det redan finns ett flertal såna sidor…men ändå).                                                                                                              Själva uppstartandet tog sin tid. Det skulle hittas på ett bra namn till sidan, det skulle bestämmas vilket språk som skulle användas, hade kanske ett nätverk på engelska gjort att fler hade hittat till sidan? Sen skulle sidan designas oxå, det skulle väljas färger på alla de olika texter och olika typsnitt, det skulle oxå väljas bakgrundsbild och slutligen skulle det bestämmas vad som bör finnas på ett bra community. Ett bildgalleri, en blogg och ett diskussionsforum, men vad mer, och vart placerar man vad?

Efter många timmar vid datorn (man är ju ingen dataexpert här) så var äntligen sidan färdig, och jag var ganska nöjd med hur resultatet blev!! Men vad händer nu då?? =). Helt ensam på ett community är ju inte direkt det ultimata. Jag var ju tvungen att berätta för andra människor att det här communityt finns!! Jag försökte berätta för vänner som kunde vara intresserade och bad dem att föra ordet vidare, jag har oxå försökt att göra reklam i olika bloggar. Helt enkelt bett folk att kolla in sidan. Så sakta men säkert (…?) blir vi fler och fler medlemmar på sidan. Och förhoppningsvis kommer vi få ihop 100 medlemmar på sidan, och inte förrns då kan vi enas om att symaskin är ett community!!

Symaskin – Ett nystartat Community

Written by admin. Posted in Linda Frisell

Heej!!

Då var det min tur att va veckans bloggare!!

Jag vill göra lite reklam för mitt handarbets-community som jag startade för ett tag sen…

Det har inte varit det lättaste att ragga medlemmar, så jag gör ett försök även här =)

Symaskin är alltså ett community som är till för alla er som brinner för att skapa saker med era händer.

Det behöver inte vara de mjuka materialen som är erat stora intresse utan all skapande verksamhet är

välkommen att visas upp.

Jag vill gärna se Symaskin som en plats där människor träffas, utbyter bilder och ideér och genom andra

människor kan inspireras i sitt skapande.

 

På symaskin får du en egen sida som du kan designa hur du vill. Du får tillgång till en egen blogg, du kan

lägga till bilder, musik, filmer. Skriva kommentarer på bilder, till andra medlemmar, du kan bli vän med

andra medlemmar. Du kan starta eller gå med i olika grupper med specifika intressen.

Det finns oxå en chat på sidan så att du kan prata med andra medlemmar som är online.

Det finns mycket mer funktioner att utforska =).

Jag hoppas att det finns några som tycker att det låter intressant, och blir medlemmar på

www.symaskin.ning.com

Resterande dagar den här veckan ska jag försöka skriva lite om vad som händer på sidan, och kanske

berätta lite mer om vad jag annars gör om dagarna!!

PuzzPuzz på er allihop!!!