Vad man kan hitta på ett kontor…

Written by Mia. Posted in Mia Lindgren

Att ta över ett kontor kan vara som att befinna sig i en blandning av en husflytt och på mormors vind. Det var ett tag sen som någon konsulent satt på det här kontoret i Skövde och därför fanns det gott om grejer att gå igenom. Jag tänkte dela med mig av några spännande saker som jag hittade bland papprena och garnerna.

När jag öppnade en papplåda så kryllade det av röda kräftdjur i halm. Helt underbara! Dessvärre vet jag inte vem som har byggt dem så det blir inget cred åt honom/henne här.

Det finns också ganska många roliga (och gamla) böcker här, bland annat den snyggaste vävboken som gjorts sedan 1920, eller stickboken med den piprökande mysmannen. Var finns dessa män nuförtiden? Eller Hemslöjdens kalender från mitt födelseår 1984 med nya stickprojekt i softade fotografier för varje månad. Jag blir ju lite sugen att göra en rosa spetsstickad slipover från maj 1984…

Längst in under sängen (som nu står bakom en bokhylla) hittade jag vävkassen från Vävmässan 1993. Är det någon som vet hur det är med andrahandsvärdet på sådana? Den kommer i alla fall att användas mycket framöver.