Min bloggvecka har börjat

Written by Ingrid09. Posted in Ingrid Strömvall

Slöjden är på frammarsch. DIY-vågen (Do It Yourself) gör mig så glad. Nu före jul möter vi mycket slöjd ute på olika julmarknader. I lördags besökte jag Jönköpings länsmuseum där det var både julmarknad och spelmansstämma. En bra kombination för mina intressen. Därtill finns det just nu två utställningar EcoCraft och Craftwerk 2.0 som bekräftar hemslöjdens förtjänster inom hållbar utveckling. Att göra saker själv av material som finns i min närhet, som inte skadar miljön, som kan glädja både mig själv och andra, att kunna reparera saker eller återanvända materialet till något nytt. Det blir dubbel skaparglädje när man samtidigt gör något som är bra för miljön. Det var köpfri dag i lördags, men jag kunde inte låta bli utan köpte ett halsbandshänge gjort av gamla läskedrycksburkar.
Blev lite sent ikväll har varit i Göteborg hela dagen. Återkommer imorgon då ska det bli lite mer om slöjden i Västra Götaland.

Taggar: