Att springa (och skriva) för Hemslöjden – sista delen för denna gång

Written by Mia. Posted in Mia Lindgren

Idag skedde det stora loppet. Gårdagen var fylld av mat och tårta så det gick lite tungt men jag sprang iallafall hela vägen och blev bara omsprungen av två så jag är nöjd. Och så hade jag ju de finaste sportkläderna av alla – estetiken är inte oviktig. Jag körde på klassiska blågula färger tillsammans med lite orange och guld. Tröjan fick trycket Sport and Craft på framsidan och den korsstygnsbroderade texten Hemslöjden IK på ryggen. Pannbandet fick två timmar innan start en springande streckkvinna i guld ditbroderad. Och i resultatlistan står det Mia Lindgren – Hemslöjden. Varje chans att visa upp handgjort skapande är bra. Gör och var stolta!

Uppvärmning

Uppvärmningen

Målgången

Målgången

Stödvinsten, en skruvmejselsats

Min stödvinst - en skruvmejselsats

Innan jag avslutar mitt bloggande vill jag berätta om tre trender i tiden och skicka med tre författartips.
Först trenderna:
1. Analogt möter digitalt (exempelvis i fotoform där alla bilder, mina också, helt plötsligt ser ut som de är tagna på 60-talet. Eller där 8bitars inte längre handlar om sushi utan om en estetik som är på väg tillbaka)
2. Päls och helylle (Kommer starkt i höst. Börja sticka och leta roadkills redan nu)
3. Mörker (Kommer också i höst. Slut med det nordiska blonda – nu blir det mörkt och murrigt igen. Tänk på det när ni slöjdar)

Och så författartipsen:
Läs mycket. Det är bra. Och skriv mycket. Producera själv. De som jag får mest inspiration av just nu är Ola Magnell, Suzanne Brøgger och Dan Andersson.

I sommar ska jag packa ner tre nyvässade blysertspennor och fyra kollegieblock, sätta mig på ett tåg, åka någonstans och skriva i några veckor. Kanske om slöjd eller vad jag ser. Troligtvis kommer ni att få läsa något här på Kravallslöjd. Är det fler som har liknande planer så ta chansen att använda detta forum till att uttrycka dina tankar om skapandet.

Trevlig sommar på er!

Taggar:, , ,