Jobb och barnafödsel

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Måndag morgon ringer klockan 05.00, dags att stå upp. Jag pendlar till mitt jobb som ligger ca 3,5 mil från Varberg i ett litet samhälle som heter Horred. Jag jobbar på Ekelunds Linneväveri, för er som inte känner till Ekelund, så gör de handdukar och dukar mestadels. Ni vet de där handdukarna som man kan se i turistshoppar med dalahästar på, men även i inredningsaffärer som (vet inte hur det är med att göra reklam för vissa kedjor) men ni vet den där stora kedjan som säljer porslin, glas, och annat krafs. Men även vissa hemslöjdsaffärer köper in våra varor. ”natur i staden” handdukarna har väl de flesta hört talas om?I alla fall, när all övrig handel har lågsäsong så har vi en av våra högsäsonger, Alla stora mässor har varit nästan samtidigt, Milano, Frankfurt, Norge och FormX mässan i Sverige, så nu har vi hur mycket som helst att göra. Stora högar med mässorder som väntar. Jag arbetar med att plocka order, skicka order och ibland även att ta emot order. Så övertid är vanligt i dessa tider, så kommer det ett inlägg sent på kvällen så vet ni vart jag varit.(typ som i morgon)Nu har jag bara varit på företaget i ett halvår snart men det är det roligaste jobb jag någonsin haft, det är fart, mycket planering och snabba leveranser och jag får använda mina textila kunskaper vilket är kul.Nu till dagens roliga händelse som inte alls har med jobbet att göra. Våra kompisar (jag och min sambo) är på sjukhuset, de ska föda eller hon ska föda. Det rolig var att vi, jag och S var ute på antikrunda igår eftermiddag. Hon kände sig inte riktigt så bra i mellanåt men var fast besluten om att vi skulle åka och vi skämtade om att jag lovade att köra snabbt hem om vattnet gick. (det var beräknat till den 7:de). Hon åkte in vi 6 tiden i morse vilket betyder att vattnet säker gick i går kväll/natt. Tänk om det hade hänt när vi var 5 mil hemifrån! Jag hade fått paniken, jag lipar ju när det föds ungar på tv, har ni sätt på sjukhuset som går på trean! Jag lipar varje gång! Tänkt om hon ligger där nu och krystar! Visst är det fantastiskt häftigt!