Författar Arkiv

Möte, Fest och bakfylletrams

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Nu va det ju så att jag skulle återkomma igår och förtälja om mötet och festblåsorna, man all tid gick till att piffa och sen bar det iväg att träffa blinddatesen (så att vi skulle kunna komma in på festen) på fördrink på äpplet tror jag det hette, sen var festen precis i jämte, god mat, konstigt men trevligt. Sen tröttnade vi på tant och gubbdansen och vi gick vidare till lottas efter att vi fått med oss sällskapet och någon till. Sen blev vi döpta till palten, älgen och mördan. Vilket vi nu funderar över om de ska bli vedertagna smeknamn fast nä, kanske ett internt skämt bara. Tokigt var det i alla fall och norrlänningar säger mycket mer shup eller vad det är man påstår i pistvakt.

I alla fall så gick mötet igår väldigt bra och det kommer definitivt hända en del på Karvallslöjd under våren. Så nu har ni spännande saker att se fram emot och en hel del spännande läsning från crew, mig och våra skribenter Anna, Erik och Hjalte!

Åter till söndag morgon och jag vakna först som vanligt, efter två timmar, en dusch och frukost vaknar äntligen Mia och våra flamsiga sidor gick inte att ta miste om när vi börjar vår fotosession med Veos jobbarkompis kamera som han glömde igår, sen tog batteriet slut. Hihi! Oj!
Nu ska vi ha styrelsemöte om någon timma och sen blir det hemresa vi 17,40 nån gång.  

Kravallslöjd inspirationsträff

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

I går kväll flög jag i ett litet plan, först till Stockholm, Bromma och sen vidare till Umeå. Jag var på väg till Kravallslöjds inspirationsträff. Klockan 21.15 landade jag på Umeås flygplats och var döv på ena örat kändes det som, tror de störtade lite för snabbt inför landningen. Där blev jag mött av Mia och VeO. Sen var det kvällsmål med te och smörgås och inprovning av helgens festblåsor. Sen snubblade vi i säng och sov hårt till uppställningen klockan åtta. Dags att fixa inför mötet med våra skribenter och medarbetare på sidan och självklart skogshuggarfrukost! Nu ska vi piffa och sen blir det promenad ner till centrum. Återkommer senare till hur dagen givit och förberedelserna inför kvällens gala!

De senaste loppis och antikfynden

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Att handla på loppis och antikaffärer är något som är som en liten hobby för mig. Det är den där känslan när man är på väg dit och man inte vet vad man kommer hitta den här gången eller inte hitta alls. Självklart köper jag inte för köpandets skull utan för att det är något jag behöver till mitt hem eller mitt skapande eller till min servis som jag samlar på.
Helgen som gick var en riktig loppishelg. Jag var i Halmstad och hälsa på min kompis Lisa och självklart var vi tvungna att uppsöka stans loppisar. Då hittade jag två retro ljusstakar i norskt tenn, en linneduk, ett sjuttitals tyg och en bok med samlade sagor av H.C Andersen. Allt till ett värde av 95kr. Sen var jag ute på en Antik runda på söndagen med min kompis som fick barn, då blev det desto dyrare. Jag hittade en antik byrå och en bindmössa och tallrikar till min servis och två linnehanddukar, allt till ett värde av 695kr.
Visst man kan tycka att det är mycket pengar men fast om man skulle köpa nytt så hade det blivigt betydligt dyrare. Bindmössan är dessutom ett riktigt fynd då jag faktiskt skulle kunna ha den till min dräkt, fast jag vet inte om jag vill det, skulle gissa att den har minst hundra år på nacken om man tänker på när man slutade att använda dräkt här i Halland.
Byrån som är vit står nu fint i mitt vita sovrum och är redan till hälften fylld med tyger och garner.

I alla fall nu ska jag komma till det jag undrar. Jag fick veta av antikhandlaren att det finns ett medel man kan köpa för att göra rent porslin med utan att förstöra dekoren. Är det någon som vet vad det kan tänkas heta? Jag lägger upp frågan på forumet om det är någon som har något tips om vad det kan heta och var man hittar det.

Nu är det dags att krypa ner i sängen jämte Ferrari och få sin skönhetssömn.

Min vita byrå med retro ljusstakarna

Min vita byrå med retroljusstakarna (och min Maja Gräddnos)

låång tisdag

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Gårdagens inlägg blev aldrig publicerat så nu får ni läsa två inlägg istället. Typiskt när man ska vara duktig att det blir fel! Ska i alla fall berätta att det blev en pojke som jag tror ska heta Ville.

Efter en låg dag på jobbet (06.45-18.00) och ett träningspass så är jag äntligen hemma. Så till dagens ämne, min nya kärlek. Jag har ju min sambo men vi har ju varit ihop ganska länge nu. Jag pratar om vår nya katt, han heter Ferrari. Han är helt svart (morrhåren med) och är en piratkatt för han är blind på ena ögat. Han är två och ett halvt år och kom till oss genom Norra Hallands Djurskydd. Det var nämligen så att vi för två veckor sen såg en lapp på ICA där Ferrari sökte ett hem. Han hade varit på Katthemmet ända sedan han var liten och ingen som hade varit där hade velat ha honom, då brast mitt lilla hjärta och jag han knappt hem innan jag slängde min över telefonen. Vi åkte och hälsade på honom, eller rättare sagt titta på honom eftersom han inte ville hälsa på oss. På katthemmet rådde det hierarki på hög nivå och Ferrari var den som sprang och gömde sig och bara ville vara ifred. En vecka senare och han var efter en hemsk bilfärd med åksjuka var han hemma hos oss. Han gömde sig i flera timmar, men när vi tog fram honom och kela så var det helt okej, men han var ganska blyg i flera dagar. När en vecka gått är han nu en helt annan katt en den vi hämtade. Han sover på dagarna på sitt favoritställe under vår bäddmadrass och lever loppan på kvällar och nätter, Man kan tro att katter smyger men Ferrari är som en elefant. Ut och in genom rummen när vi sover, skuttar upp och ner i sängen. Alltid har han gjort något hyss när vi vaknar, som att tagit trasan på diskbänken, hällt ut flingsaltet, tuggat sönder papper, hällt ut vattnet. Men det bästa är att väcka husse, att sitta på husses bröst och slå han med tassarna i ansiktet eller hoppa på hans mage. Hallå husse nu är det dags för dig att gå upp för nu ska jag sova här, typ. Kan ni förstå att man kan älska en gosig katt så mycket, för gosa under täcket är också något Ferrari tycker om. Så nu ska jag gå och sussa och gosa lite med min Ferrari!

Ferrari

Jobb och barnafödsel

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Måndag morgon ringer klockan 05.00, dags att stå upp. Jag pendlar till mitt jobb som ligger ca 3,5 mil från Varberg i ett litet samhälle som heter Horred. Jag jobbar på Ekelunds Linneväveri, för er som inte känner till Ekelund, så gör de handdukar och dukar mestadels. Ni vet de där handdukarna som man kan se i turistshoppar med dalahästar på, men även i inredningsaffärer som (vet inte hur det är med att göra reklam för vissa kedjor) men ni vet den där stora kedjan som säljer porslin, glas, och annat krafs. Men även vissa hemslöjdsaffärer köper in våra varor. ”natur i staden” handdukarna har väl de flesta hört talas om?I alla fall, när all övrig handel har lågsäsong så har vi en av våra högsäsonger, Alla stora mässor har varit nästan samtidigt, Milano, Frankfurt, Norge och FormX mässan i Sverige, så nu har vi hur mycket som helst att göra. Stora högar med mässorder som väntar. Jag arbetar med att plocka order, skicka order och ibland även att ta emot order. Så övertid är vanligt i dessa tider, så kommer det ett inlägg sent på kvällen så vet ni vart jag varit.(typ som i morgon)Nu har jag bara varit på företaget i ett halvår snart men det är det roligaste jobb jag någonsin haft, det är fart, mycket planering och snabba leveranser och jag får använda mina textila kunskaper vilket är kul.Nu till dagens roliga händelse som inte alls har med jobbet att göra. Våra kompisar (jag och min sambo) är på sjukhuset, de ska föda eller hon ska föda. Det rolig var att vi, jag och S var ute på antikrunda igår eftermiddag. Hon kände sig inte riktigt så bra i mellanåt men var fast besluten om att vi skulle åka och vi skämtade om att jag lovade att köra snabbt hem om vattnet gick. (det var beräknat till den 7:de). Hon åkte in vi 6 tiden i morse vilket betyder att vattnet säker gick i går kväll/natt. Tänk om det hade hänt när vi var 5 mil hemifrån! Jag hade fått paniken, jag lipar ju när det föds ungar på tv, har ni sätt på sjukhuset som går på trean! Jag lipar varje gång! Tänkt om hon ligger där nu och krystar! Visst är det fantastiskt häftigt!

Nattuggla

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Sorry I´m back! Ja, nu har jag slitit lite i helgen, eller jag är inte klar ännu, går av först i morgon klockan kvart i sju. Jobba måste man ju också göra, annars skulle ju allt det roliga bli tråkigt tillslut.

I fredags var jag i Borås en sväng och kollande på Svensk couture, hoppas någon mer har varit och sett den annars har ni sista chansen idag, eller kanske inte för de har ju stängt nu ja…Så shoppade jag lite också, har fortfarande inte vågat kolla mitt saldo ännu efter den eftermiddagen. Det är bra att jobba för då gör man inte av med en massa pengar iaf.

Damernas

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Runt lunchtid låg jag och solade på damernas. Så här i efterhand slår det mig hur ”naturligt” det är där. Jag menar. Kvinnor i alla åldrar, tonåringar till pensionärer ligger och solar och badar nakna eller halvnakna. Med halvnakna menar jag med bikinitrosor. Och det är hur naturligt som helst. Det spelar ingen roll hur du ser ut. Stor rumpa, liten rumpa, stora bröst, små bröst, bröst som pekar uppåt, bröst som hänger osv.

Men sen då? Utanför damernas träplank? Där är det idealet som härskar. ”Jakten på den perfekta kroppen.” Hur f*n ska man hitta den? Och hur går det här ihop? Kan någon förklara det för mig? Ta t.ex. modet just nu med inga skärningar alls eller skärning direkt under bysten. Som gjort för alla kvinnor att svassa omkring i –om man har bröst som inte är större än en B –kupa vill säga. Har man större bröst sitter den eventuella skärningen mitt på bysten eller om det inte finns någon skärning alls så ser man rent av höggravid ut. Sen har man sänkt sorlekarna, det som idag är en 38 var tidigare högst en 36. Vilket resulterar i att när man står där i provrummet å försöker få på sig den där 38 man brukar ha så går inte det utan man får gå ut och hämta en 42. Allt för att man ska tro att man blivit tjock och måste ännu en gång läsa GTs kvällstidnings batningstips -”gå ner 10kg på en månad och få den perfekta strand platta magen.” Helst av allt ska man inte synas bakom en björk, annars är man inte inom idealets ramar.

Citerar Lena PH: ”Jag syr alla mina kläder själv.” Ja, ska man överhuvudtaget hitta något att ha på sig så är det nog enda utvägen i dagens läge. Och vad gäller damernas så fattas det bara att 16åringarna sitter och lär sig sticka av pensinärerna, Det kallar jag rätt ideal. Slöjdidealet!

Grillkväll

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Nu går solen ner här på söder i Varberg, å vi har kommit hem från en härlig grillkväll med kompisarna. Precis som det ska vara på sommaren. Killarna och hundarna badade men jag avstod, än är det lite kallt i insjöarna här.

Har tänkt på idag att även om jag avskyr måsarna i sig så är det ändå ganska skönt att höra dem utanför fönstret. Det är liksom havet och hemma. Doften av havet har jag saknat i Dalarna.

På fredag ska jag och min kompis Marie till Borås och se utställningen Svensk Couture på textilmuseet och så ska vi till Kinna å kolla på tyg på skroten och så ska vi till visko och kolla på skor, å lite annat man kan hitta på i Boråstrakten. En heldag med bara massa textil;)

 

Sommarpyssel

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Idag har jag sommarpysslat. Eller ja, min mamma kanske snarare mer, som jag var och hälsade på. Med mig hem fick jag citronmilis, timjan, citrontimjan, pelagonier och kikärtor. Så nu luktar det sommargott här i min lägenhet. Fick också föresten pioner som doftar underbart.

100_0001.JPG100_0002.JPG

Ikväll ska jag laga en jättegod pasta sås. Recept: soja grädde (eller liknande), rött vin, champinjoner i massor, salt, peppar och timjan. Stek champinjonerna i lite olja, salta och peppra. Tillsätt grädden, vinet och smaksätt med timjan. Å volla! Servera med pasta, lätt som en plätt och supergott! Gud vad jag är huslig!

Klimattänk

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Innan för sådär en timme sedan när jag körde bil så tänkte jag på hur onödigt det är, hörde för någon vecka sedan att sedan klimatfrågan har blivigt en het fråga har biltrafiken bara ökat, hur knäppt är inte det??? Det borde ju minska! Det är det som är så bra med slöjd, tycker jag i alla fall, eller jag vet inte hur det funkar ute i landet, men jag jobbar för det mesta med bara naturmaterial, ibland med syntetiska material d.v.s. plast men ofta då i återbruk, vilket inte är lika illa som att köpa nytt, tycker jag. Tyvärr är det väl ändå så att textilindustrin är en ibland de största miljöbovarna här i världen, så nu får jag fundera på vad man ska göra för att hjälpa till att förbättra det.

102_0271.JPG