Konst på deltid

Written by Gunilla11. Posted in Gunilla Hagusdotter Lindström

Idag tänker jag åka in till Fornby och väva lite, har precis satt på motorvärmaren så bilen hinner bli varm innan jag ska iväg.

Jag säger som Egon Kjerrman sa för flera år sedan, när han på 50- och 60-talet, ledde allsång på Skansen från Solliden. Han sa ”Jag sjunger hellre än bra”, och jag säger precis detsamma, jag målar hellre än bra.

Mitt största problem tror jag är att jag har sån fruktansvärd prestationsångest så det blir svårt att över huvud taget få ur mig någonting alls. Bäst går det i smått format så just nu försöker jag mig på en stor på 80×80.

Sen har jag varit väldigt snål med färg också – det är inte för inte som jag är halv småländska – men det har blivit bättre nu tycker jag. Likaså tycker jag inte det är lika svårt att måla över något som jag inte är nöjd med och börja om från början, som jag tyckte förut, eller att bara börja måla utan att veta vad ”det ska bli”.

Däremot så har jag fortfarande väldigt svårt för ”kill your darlings”. Funderar faktiskt allvarligt på att spara alla sådana, klippa ut dem ur duken och göra ett collage – ”all my darlings”? Tja, varför inte.

Fornby Folkhögskola, konstkursen

För närvarande så går jag en deltidskurs på Fornby. Jag målar hemma, har möjlighet att gå på skolans lektioner om det är något särskilt som jag är intresserade av, sen så träffas hela gruppen en gång i månaden.

Detta är Fornbys allra första deltidskurs i målning och vi som går där har redan gått på Fornbys konstkurs på heltid eller på någon annan skola så ingen av oss är nybörjare.

Här är ett stilleben som jag målade när Arne Fredriksson var gästlärare i november förra året. Den är jag faktiskt rätt nöjd med.

Stilleben

Ha det skönt i solen, det ska jag!

Taggar:, , ,