låång tisdag

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Gårdagens inlägg blev aldrig publicerat så nu får ni läsa två inlägg istället. Typiskt när man ska vara duktig att det blir fel! Ska i alla fall berätta att det blev en pojke som jag tror ska heta Ville.

Efter en låg dag på jobbet (06.45-18.00) och ett träningspass så är jag äntligen hemma. Så till dagens ämne, min nya kärlek. Jag har ju min sambo men vi har ju varit ihop ganska länge nu. Jag pratar om vår nya katt, han heter Ferrari. Han är helt svart (morrhåren med) och är en piratkatt för han är blind på ena ögat. Han är två och ett halvt år och kom till oss genom Norra Hallands Djurskydd. Det var nämligen så att vi för två veckor sen såg en lapp på ICA där Ferrari sökte ett hem. Han hade varit på Katthemmet ända sedan han var liten och ingen som hade varit där hade velat ha honom, då brast mitt lilla hjärta och jag han knappt hem innan jag slängde min över telefonen. Vi åkte och hälsade på honom, eller rättare sagt titta på honom eftersom han inte ville hälsa på oss. På katthemmet rådde det hierarki på hög nivå och Ferrari var den som sprang och gömde sig och bara ville vara ifred. En vecka senare och han var efter en hemsk bilfärd med åksjuka var han hemma hos oss. Han gömde sig i flera timmar, men när vi tog fram honom och kela så var det helt okej, men han var ganska blyg i flera dagar. När en vecka gått är han nu en helt annan katt en den vi hämtade. Han sover på dagarna på sitt favoritställe under vår bäddmadrass och lever loppan på kvällar och nätter, Man kan tro att katter smyger men Ferrari är som en elefant. Ut och in genom rummen när vi sover, skuttar upp och ner i sängen. Alltid har han gjort något hyss när vi vaknar, som att tagit trasan på diskbänken, hällt ut flingsaltet, tuggat sönder papper, hällt ut vattnet. Men det bästa är att väcka husse, att sitta på husses bröst och slå han med tassarna i ansiktet eller hoppa på hans mage. Hallå husse nu är det dags för dig att gå upp för nu ska jag sova här, typ. Kan ni förstå att man kan älska en gosig katt så mycket, för gosa under täcket är också något Ferrari tycker om. Så nu ska jag gå och sussa och gosa lite med min Ferrari!

Ferrari