De senaste loppis och antikfynden

Written by Hillevi. Posted in Hillevi Svensson

Att handla på loppis och antikaffärer är något som är som en liten hobby för mig. Det är den där känslan när man är på väg dit och man inte vet vad man kommer hitta den här gången eller inte hitta alls. Självklart köper jag inte för köpandets skull utan för att det är något jag behöver till mitt hem eller mitt skapande eller till min servis som jag samlar på.
Helgen som gick var en riktig loppishelg. Jag var i Halmstad och hälsa på min kompis Lisa och självklart var vi tvungna att uppsöka stans loppisar. Då hittade jag två retro ljusstakar i norskt tenn, en linneduk, ett sjuttitals tyg och en bok med samlade sagor av H.C Andersen. Allt till ett värde av 95kr. Sen var jag ute på en Antik runda på söndagen med min kompis som fick barn, då blev det desto dyrare. Jag hittade en antik byrå och en bindmössa och tallrikar till min servis och två linnehanddukar, allt till ett värde av 695kr.
Visst man kan tycka att det är mycket pengar men fast om man skulle köpa nytt så hade det blivigt betydligt dyrare. Bindmössan är dessutom ett riktigt fynd då jag faktiskt skulle kunna ha den till min dräkt, fast jag vet inte om jag vill det, skulle gissa att den har minst hundra år på nacken om man tänker på när man slutade att använda dräkt här i Halland.
Byrån som är vit står nu fint i mitt vita sovrum och är redan till hälften fylld med tyger och garner.

I alla fall nu ska jag komma till det jag undrar. Jag fick veta av antikhandlaren att det finns ett medel man kan köpa för att göra rent porslin med utan att förstöra dekoren. Är det någon som vet vad det kan tänkas heta? Jag lägger upp frågan på forumet om det är någon som har något tips om vad det kan heta och var man hittar det.

Nu är det dags att krypa ner i sängen jämte Ferrari och få sin skönhetssömn.

Min vita byrå med retro ljusstakarna

Min vita byrå med retroljusstakarna (och min Maja Gräddnos)