Måla akvarell

Written by Gunilla11. Posted in Gunilla Hagusdotter Lindström

Jag har faktiskt provat på att måla akvarell också, fast jag tror inte att det är riktigt min grej för då måste jag redan från början veta på ett ungefär vad slutresultatet ska bli och det fungerar inte för mig.

Tvåäringarna vid Torsångs Hembygdsgård i akvarell

Jag menar att från början maska av för där det vita ska vara vitt, fortsätta måla med de ljusaste färgerna och avsluta med de mörka. Sen går det ju inte heller att måla över om, eller rättare sagt när det blir heltokigt.

Men jag måste ju erkänna att jag inte riktigt har gett upp och i min bokhylla har jag åtta böcker om akvarellmålning och den senaste köpte jag för bara några veckor sedan.

Synd bara att det inte går att lära sig lika fort som det går att köpa och läsa böckerna. Jag vill ju så mycket och helst allt på en gång också, men tyvärr så fungerar ju inte verkligheten på det viset.

I vilket fall som helst så har jag gjort i ordning en liten ”akvarellhörna” så om andan faller på så finns allt på plats.

Min akvarellhörna

Förra sommaren hade Fornby en sommarkurs i tre dagar som handlade om akvarellteknik och den var jätteintressant. Där fick jag testa en hel del olika tekniker.

Att någon hade fyllt saltströaren med socker i stället gjorde att våra fina förväntade saltmönster bara blev en kladdig sockerfläck i stället, men man lär sig ju av misstagen så jag tvivlar på att jag nästa gång inte kommer att kolla vad det är jag strör ut.

Förresten så kommer Fornby ha en likadan kurs i sommar, plus en hel del andra sommarkurser också förstås. Ta och titta in på deras hemsida och se efter om det är något som kanske passar dig.

Taggar: