Mer än att bara teckna och måla

Written by Gunilla11. Posted in Gunilla Hagusdotter Lindström

Den ettåriga konstkursen på Fornby innehöll inte bara att teckna och måla utan jag fick även lektioner i konsthistoria och att jobba i trä, lera, gips och lite annat beroende på gästlärarna som brukar ha två veckor var med sina egna specialiteter som stilleben, modellmålning, abstrakt målning, eldskulpturer och annat. Sen är säkerligen inte alla läsår lika heller så vad som ingår idag vet jag inte med säkerhet.

Att hålla på och skulptera av en gipsklump som stelnat i ett mjölkpaket tyckte jag var riktigt roligt. Sen skulle de målas också.

Fyra olika gipsfigurer

När det var trä så var det viktigt att jag lärde mig att dymla, det vill säga, att  sammanfoga två träbitar med träplugg.

Två träfigurer

Sen skulle det också borras och karvas, limmas och sättas ihop. Tja hur resultatet blev…

Taggar: