Lite av varje …

Written by Gunilla11. Posted in Gunilla Hagusdotter Lindström

En bubbelväv på 8 skaft har jag för tillfället i kontramarschvävstolen. Tanken är att det ska bli dynor till några stolar och bänkar av lite udda trasor som annars blir liggande till ingen nytta.

Bubbeldyna i kontramarschen

I damastvävstolen har jag bara någon meter varp kvar. Den väver jag ner till en röd julduk, eller löpare, eller vad det nu kan bli. Sen funderar jag på att varpa med något tjockt garn, mest för att prova hur det blir. Men det är ju rätt omständigt att sätta upp en damastväv så jag vet inte riktigt. Det här är ett annat mönster jag vävt.

En övning i damast

När jag vävde mina väskor på Fornby så fick jag över lite svart mattvarp och gjorde då två stycken små trasmattor i daldräll. Båda med samma solvning men jag trampade olika.

Blå matta i daldräll

En röd matta i daldräll

 

 

 

 

 

 

 

Fornbys textilkurs består av två delar. Den ena är vävningen och den andra innehåller klädsömnad, broderi, mönsterkonstruktion och en hel del annat. Förutom byxor, kjolar och en jacka så sydde jag också ett lapptäcker i storlek barnvagn som just nu hänger på en vägg här hemma.

Lapptäcke i blockrutor

En av de vackraste trasmattor jag vävt, åtminstone vad gäller färger, är den här. En sommaräng med blommor, vatten och en färgglad solnedgång.

Trasmatta med köpta trasor i vackra färger