Skriv!

Written by Mia. Posted in Mia Lindgren

Påskafton och jag känner inte att jag levererat så mycket på bloggen under denna vecka, snygga bilder och semestertips, det duger inte… Därför tänkte jag, med fyrverkerismällare i bakgrunden komma med lite hårdare text: Skriv!

Det är bra att skriva. Jag tänker genom att skriva. Jag kommer ihåg vad jag tänkt genom läsa det jag har skrivit. Andra kan tänka om det som jag har skrivit. Andra har möjlighet att reagera och agera på det jag har skrivit. Jag kan skriva utifrån min verklighet och andra kan skriva utifrån deras verklighet – det är inte troligt att den ser likadan ut och det är intressant.

Det jag tycker är bra med Kravallslöjd är att det finns en plats där många har möjlighet att komma till tals och där många verkligheter kan skildras – genom blogg och genom artiklar. Ni som har träffat mig vet att jag gärna (men inte tillräckligt ofta) pratar om att det finns möjlighet att skriva på Kravallslöjd och att jag tycker att fler ska ta den möjligheten. Om jag har praktikanter på mitt jobb som hemslöjdskonsulent på Slöjd i Väst så brukar jag uppmuntra till att skriva en artikel på Kravallslöjd. Det behöver inte vara pretentiöst om en inte är pretentiös, det kan vara en kort betraktelse eller utgå från bilder eller vara en slöjdbeskrivning  eller vara en populärversion av en uppsats, spännvidden är intressant och välkomnande.

Jag tar alltså tillfället i akt att säga: Skriv gärna en artikel till Kravallslöjd. Behöver du support och stöttning så ger vi gärna det. Vi är ganska trevliga (men ibland något stressade) människor så hör gärna av dig till info[at]kravallslojd.se om du har någon artikelidé, eller om du för den saks skull vill blogga en vecka (det är lite skrämmande på måndagen men väldigt roligt på fredagen när en kommit igång…)

Eftersom jag inte tycker att snygga bilder och semestertips räcker för att känna mig som en värdig bloggerska så länkar jag till några gamla artiklar jag skrivit för dig som vill läsa mer:

En kärleksförklaring till Paul Klee Kravallslöjd 2010
En disktrasa av presentsnöre eller att vaska en disktrasa Zickermans 2010
Fällar, fidjurer och filosofi Hemslöjd 2011 (tidningen kan köpas via länken till iPad eller iPhone)
Alla får limma Kravallslöjd 2011

Glad påskkväll!

Taggar:, ,